Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δευ 9 Αυγ

Κυβερνητική επιλογή(!) η αποβιομηχάνιση της χώρας

Κυβερνητική επιλογή(!) η αποβιομηχάνιση της χώρας
Πολύ συχνά έχουμε ακούσει τους επιχειρηματίες να εκφράζουν παράπονα προς την κυβέρνηση για τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, για τη διαφθορά, για τους μεγάλους φορολογικούς συντελεστές, για τις ετήσιες… έκτακτες εισφορές, για τις συνεχείς αλλαγές νόμων κ.λπ.

Μόλις την Παρασκευή είδαμε άλλα δύο πεδία τριβής μεταξύ της κυβέρνησης και επιχειρηματιών.

Η διοίκηση της Crown Hellas Can επισήμανε προβλήματα στην τήρηση της δημόσιας τάξης (πορείες, μπλόκα σε δρόμους - λιμάνια, έλλειψη καυσίμων κ.λπ.), γεγονός που πλήττει τον τουρισμό και τις εξαγωγικές επιδόσεις των πελατών της, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται σημαντικά και οι πωλήσεις της ίδιας.

Από τον πρόεδρο όμως της Εριουργίας Τρία Άλφα -και έναν από τους παλαιότερους κλωστοϋφαντουργούς-, κ. Μηνά Εφραίμογλου, διαβάσαμε κάτι… βαρύτερο για τις ελληνικές κυβερνήσεις:

Ο γνωστός βιομήχανος επισήμανε ότι "κρίσιμη και καθοριστική για την επιβίωση της μονάδας (της Εριουργίας Τρία Άλφα) αλλά και της ελληνικής εριοβηχανίας και της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας γενικότερα υπήρξε η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που πλέον έχει ξεκάθαρα εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να στηρίξει μέσω των κρατικών προμηθειών τη διατήρηση θέσεων εργασίας στην Ελλάδα".

Και καταλήγει: "Ήταν λογικό να έχουμε υποθέσει ότι καμία κυβέρνηση δεν θα ανεχόταν την ολοκληρωτική εξάλειψη του κλάδου, που συνεπάγεται την πλήρη εξάρτηση των ένστολων ελληνικών δυνάμεων από ξένες χώρες. Δυστυχώς, η κυβερνητική πολιτική ακολούθησε άλλη λογική...".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v