Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 10 2010

Σφηνάκια για Frigoglass και ΑΤΕ

Σφηνάκια για Frigoglass και ΑΤΕ
FRIGOGLASS: Μόλις 238.723 μετοχές της απέκτησε κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου της χρήσης η Frigoglass, ξοδεύοντας κάτι παραπάνω από 2 εκατ. ευρώ. Έτσι, στις 30/6 ο συνολικός αριθμός των ιδίων μετοχών της στις 30/6 ανερχόταν σε 2.378.921 μετοχές, με τιμή κτήσης μόλις 4,9 ευρώ ανά μετοχή!

Όταν η τιμή της μετοχής είναι διαπραγματεύσιμη σταθερά πάνω από τα 8,30 ευρώ (χαμηλό τριών μηνών) και έχει φθάσει ως τα 10,50 ευρώ. Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών λήγει στις 5 Σεπτεμβρίου του 2010.

Σημειώνεται ότι από το μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης αποχώρησε την τελευταία τριετία το prop desk της Deutsche Bank που κατείχε περίπου το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ Smallcap World fund και τα Αμοιβαία της Capital μείωσαν πρόσφατα τα ποσοστά τους κάτω του 5%.

Αντίστοιχη κίνηση ανακοίνωσε και η Montanaro Group, η οποία όμως διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος της θέσης της, την οποία έκτισε άλλωστε από τα χαμηλά του 2009.

FRIGOGLASS II: Η βιομηχανία παραγωγής προϊόντων επαγγελματικής ψύξης πέτυχε να μειώσει τον καθαρό δανεισμό της κατά τη διάρκεια του α΄ εξαμήνου, παρά το γεγονός ότι αποτελεί παραδοσιακά το "δυνατό" εξάμηνο για τις πωλήσεις της και επομένως απασχολεί υψηλό κεφάλαιο κίνησης.

Η εισηγμένη στις 30/6 είχε συνολικό δανεισμό 271,9 εκατ. ευρώ έναντι 210,28 στο τέλος του 2009. Το ταμείο της εκτινάχθηκε στα 99 εκατ. ευρώ και επομένως ο καθαρός δανεισμός της διαμορφώθηκε σε 172,9 εκατ. ευρώ.

Η μείωση του δανεισμού κατά το α΄ εξάμηνο επιτεύχθηκε χάρη στη μείωση του μέσου κεφαλαίου κίνησης κατά 2.6% (στα 161.6 εκατ. ευρώ) σε μια περίοδο όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 30%!

ΥΓ.: Ο φορολογικός συντελεστής του ομίλου στο α΄ εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 26,88%.


ΑΤΕ: Η Εθνική Τράπεζα προσελήφθη ως σύμβουλος της ΑΤΕ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Οι οριστικές αποφάσεις για την ΑΜΚ θα ληφθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο και ενδέχεται να ανακοινωθούν στις 27 Αυγούστου, μαζί με τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου της ΑΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v