Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 18 2010

ΧΑ: Η πρεμούρα των Ελλήνων

ΧΑ: Η πρεμούρα των Ελλήνων
Ελληνικό χρώμα είχε η χθεσινή ανοδική αντίδραση του Χ.Α. καθώς, σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, εγχώρια -τραπεζικά- χαρτοφυλάκια αγόραζαν επιθετικά δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους.

Το σύνθημα των αγορών δόθηκε μετά τις επιτυχημένες δημοπρασίες ομολόγων και εντόκων στην Ιρλανδία και στην Ισπανία και κυρίως μετά τις αντοχές που έδειξε ο S&P στην περιοχή των 1.070-80 μονάδων.

Έχοντας μπροστά τους εβδομάδα λήξης παραγώγων, οι εγχώριοι πόνταραν σε ανοδική αντίδραση με ορίζοντα έστω μερικών ημερών. Εξ ου και η πρεμούρα να τοποθετηθούν.

Αποτέλεσμα ήταν ο 20άρης να κινηθεί έως τις 825,82 μονάδες, για να κλείσει τελικώς λίγο χαμηλότερα.

Η ένταση της ανόδου υποβοηθήθηκε από δύο - τρία προγράμματα δισκέτας που έτρεξαν ξένοι brokers σε δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους.

Έτσι το Χ.Α. έδωσε σε επίπεδο 20άρη σήμα αγοράς, όταν απλώς στα μεγάλα χρηματιστήρια με τη χθεσινή ανοδική κίνηση αναιρούνται τα σήματα πώλησης μόνο.

Το "τυράκι" στο Χ.Α. δεν είναι άλλο από τις κυοφορούμενες τραπεζικές εξελίξεις καθώς βρισκόμαστε μία στροφή πλέον πριν από την τελική ευθεία.

Από την επόμενη εβδομάδα και αφού ανακοινωθούν οι σύμβουλοι του Δημοσίου για την αποτίμηση των συμμετοχών του στον τραπεζικό τομέα ο χρόνος για… εκπλήξεις θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v