Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 24 2010

Οι ξένοι, το Χ.Α. και οι δουλειές

Οι ξένοι, το Χ.Α. και οι δουλειές
Μεταξύ των εγχώριων διαχειριστών έχει διαμορφωθεί η εκτίμηση ότι πωλητές στο Χ.Α. τις τελευταίες συνεδριάσεις είναι ξένοι brokers που έμειναν έξω από τη δουλειά της αποτίμησης των συμμετοχών του Δημοσίου στις τράπεζες.

Η αγορά εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν μοίρασε σωστά τη δουλειά, αφήνοντας εκτός τις αμερικανικές τράπεζες.

Μόνο που από τα flows δεν προκύπτει ως πωλητής η Morgan Stanley που εν προκειμένω εμφανίζεται ως… χολωμένη επειδή έχασε τη δουλειά.

Οι ξένοι παραμένουν ωσεί παρόντες στο Χ.Α., σύμφωνα με έμπειρους χρηματιστές. Είναι τέτοια η άπνοια στις συναλλαγές τους που στις μεγαλύτερες της περασμένης εβδομάδας συμπεριλαμβάνεται πώληση 100 χιλ. μετοχών Alpha Bank, ημερησίως, από την Deutsche Bank!

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τους ίδιους, πωλητές ήταν οι εγχώριοι traders. Δεν τους βγήκε το στοίχημα των επιθετικών αγορών στις αρχές της εβδομάδας και υπό το βάρος αρνητικών ειδήσεων (πρόσθετα μέτρα, κίνδυνος να κριθεί αντισυνταγματικό το μνημόνιο) πούλησαν.

Το ενδιαφέρον των ξένων εκτιμάται ότι θα αρχίσει να επανακάμπτει, σταδιακά, από τον Σεπτέμβριο, λόγω των εξελίξεων στις τράπεζες.

Ο επόμενος μήνας είναι, άλλωστε, γεμάτος παρουσιάσεις.

Πέραν της ετήσιας παρουσίασης της ΕΧΑΕ, road shows διοργανώνουν οι Σεβρέ, Nomura, Goldman Sachs, Credit Suisse, Morgan Stanley, KBW και Merrill Lynch.

Υ.Γ.: Η κυβέρνηση ακούμε ότι προσέλαβε και το νομικό γραφείο DLA Piper USA & International, ένα από τα 10 μεγαλύτερα γραφεία παγκοσμίως, ως νομικό σύμβουλο. Βαβέλ συμβούλων…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v