Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 30 2004

DOMUS: Για πόσο θα πετάει ο… Γάιδαρος;

Πετάει ο Γάιδαρος;

Στη Σοφοκλέους πετάει και… παραπετάει, χάρη στη γνωστή σε όλους DOMUS ΑΕΕΧ και το εξωφρενικό premium του 450% (ενίοτε και 500%) επί της εσωτερικής αξίας της μετοχής της. Είτε πέφτει η Σοφοκλέους είτε όχι, είτε πέφτουν οι τιμές των επενδύσεών της είτε όχι, η μετοχή διατηρεί σταθερά το ”θαυματουργό” premium.

Kατά καιρούς βέβαια εκείνοι που κινούν τα νήματα σχεδιάζουν διάφορες κινήσεις μήπως και θεραπευτεί το… virtual reality της όλης υπόθεσης.

Αφού πρώτα ”έφαγαν πόρτα” από την ηγεσία της Ε.Κ. για τη μετατροπή της ΑΕΕΧ σε εταιρία συμμετοχών, εν συνεχεία –σύμφωνα με πληροφορίες κύκλων της αγοράς- έπαιξε το σενάριο της συγχώνευσης με τον Γκάλη.

Αλλά κι εκεί δεν υπήρξε, κατά τα φαινόμενα, αποτέλεσμα.

Το ερώτημα που παραμένει είναι για πόσο ακόμη θα… πετάει ο Γάιδαρος.

Ίσως όχι για πολύ.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν έγκυροι κύκλοι, σύμφωνα με τους οποίους στη Σοφοκλέους που θέλουν τώρα οι περισσότεροι ”παράγοντες” της αγοράς -ιδίως εκείνοι που έχουν θεσμικό ρόλο- δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για… ”θαύματα.

ΥΓ.: Τα μυθικά premium των επενδυτικών εταιριών στην περίοδο 1999-2000 είχαν τότε ως αιτιολογία την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα ακολουθούσε και θα γινόταν με ευνοϊκούς όρους. Όπως αποδείχτηκε βέβαια και σε αυτές τις περιπτώσεις ο ”θησαυρός” ήταν… άνθρακες!

Εμείς απλώς θυμίζουμε σχετικά ότι η ιστορία όταν επαναλαμβάνεται έχει συνήθως τη μορφή… φάρσας!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v