Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2010

Audiovisual:Αρνητική έκπληξη και... αντεπίθεση

Audiovisual:Αρνητική έκπληξη και... αντεπίθεση
Aρνητική έκπληξη προκάλεσαν τα αποτελέσματα εξαμήνου της Audiovisual. Η εισηγμένη, που μέχρι και τους πρώτους μήνες του 2009 σημείωνε κέρδη, υποχρεώθηκε πέρυσι σε μεγάλες ζημίες και οδηγήθηκε σε αύξηση κεφαλαίου, την οποία κάλυψε σχεδόν αποκλειστικά ο βασικός μέτοχος.

Παρά λοιπόν τη «γενναία» κεφαλαιακή ενίσχυση και το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που άρχισε να υλοποιείται από το 2009, ο όμιλος στο πρώτο φετινό εξάμηνο εμφάνισε ζημίες 7 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μάλιστα τα 5,4 εκατ. ήρθαν στο δεύτερο τρίμηνο!

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, το management απαντά με νέο σύστημα διανομής των προϊόντων της εταιρίας στην εγχώρια αγορά, εξετάζει το ενδεχόμενο να ενοποιήσει δραστηριότητες της μητρικής και των θυγατρικών, θα δώσει έμφαση στην παραγωγή ελληνικών ταινιών που παρουσιάζουν δυναμική πορεία, θα ψάξει να βρει συνέργιες με τις δραστηριότητες των άλλων εταιριών του ομίλου Βαρδινογιάννη κ.λπ.

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης είναι βέβαια υποσχόμενο, ωστόσο η συγκυρία στην αγορά δεν ευνοεί. Για τον λόγο αυτόν, φαίνεται πως θα δοθεί έμφαση στη «φθηνή διασκέδαση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v