Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 17 2010

Intralot: Μετά το Ιλινόις... η Αυστραλία

Intralot: Μετά το Ιλινόις... η Αυστραλία
Ο πρώτος νόμος του Μέρφυ αναφέρει πως «αν είναι κάτι να πάει στραβά θα πάει» και φαίνεται να ταιριάζει γάντι με τις διεθνείς περιπέτειες της Intralot.

Η εταιρία αποχαιρέτισε νωρίς τη διαγωνιστική διαδικασία για τη λοταρία στο Ιλινόις των ΗΠΑ και τώρα φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα και στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, με τίτλο «Μια βραδυκίνητη Intralot ένα κακό στοίχημα για την Πολιτεία», η μεγάλη αυστραλιανή εφημερίδα «The Age» εξιστορεί σε ρεπορτάζ της πως η κυβέρνηση του Τζον Μπράμπι (πρωθυπουργός της Βικτώρια) είχε «υστέρηση 109 εκατ. δολαρίων από τη φορολογία του τζόγου εξαιτίας του... "παραπαίοντος" παροχέα των λοταριών, της Intralot, που απέδωσε μόλις το 14% των πωλήσεων τις οποίες είχε δεσμευτεί να παραδώσει την τελευταία οικονομική χρήση».

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας εξηγεί στη συνέχεια ότι «οι καταστροφικές επιδόσεις στις πωλήσεις της Intralot, ύψους 55 εκατ. δολαρίων για το 2009/10, ήταν ένα μικρό μέρος των 395 εκατ. δολαρίων που είχε προβλέψει να παραδώσει στη συμφωνία του 2007 με την Πολιτειακή Κυβέρνηση (της Βικτώρια)».

«Το αποτέλεσμα αυτό αποκαλύφθηκε», αναφέρει η εφημερίδα, «από την ετήσια αναφορά της Επιτροπής για τους κανόνες των τυχερών παιγνίων της Βικτώρια. Όπου η αναφορά έδειξε ότι ο φόρος που πλήρωσε η Intralot μειώθηκε από 18,46 εκατ. δολάρια το 2009 σε 16,3 εκατ. το 2010. Οι προβλέψεις για το 2009/10 περιείχαν έσοδα 82 εκατ. δολαρίων από το Tv Bingo, το οποίο ποτέ δεν ξεκίνησε η Intralot».

Υ.Γ.: Ο τέταρτος νόμος του Μέρφυ αναφέρει πως «το κρυμμένο ελάττωμα δεν παραμένει ποτέ κρυμμένο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v