Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 4 2004

Φαινόμενα ”γιγαντισμού” στην... Informatics;

Ακρως πομπώδες -αλλά και νεφελώδες- ύφος διαπνέει ανακοίνωση της Informatics προς το χρηματιστήριο με αφορμή την έκτακτη γενική συνέλευση της 30ής Ιουλίου 2004.

Στην περί ης ο λόγος ανακοίνωση διαβάζουμε μεταξύ άλλων: ”Εγκρίθηκε ομόφωνα και παμψηφεί η στάση μας σχετικά με την επενδυτική μας πολιτική και τη στήριξη των θυγατρικών μας εταιριών, για την οποία αποφασίσθηκε, ειδικά για μία εξ αυτών, ότι το επιχειρηματικό σχέδιο που προσκόμισε η Διοίκησή της δεν είναι επαρκές και δεν θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω επενδύσεις σε αυτή”.

Κουβέντα όμως για το ποια είναι η πολιτική έναντι των θυγατρικών, ποια είναι η θυγατρική, και, τέλος πάντων, βρε αδελφέ, ποιοι είναι οι ”κουμανταδόροι” της θυγατρικής που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Ίσως η Deutsche Bank, που μέχρι πρότινος διέθετε συμμετοχές σε 2.300 επιχειρήσεις ανά την υφήλιο, δικαιολογείται να χρησιμοποιεί τέτοιες γενικόλογες διατυπώσεις σε ένα θέμα ημερήσιας διάταξης του μεγέθους ”Λήψη αποφάσεων για τη στήριξη των θυγατρικών επιχειρήσεων”, όπως αυτό που συμπεριλαμβανόταν στην ατζέντα της ημεδαπής εισηγμένης.

Στην περίπτωση όμως της πολύπαθης Ιnformatics, το να νομίζει η ηγεσία της πως έχει μετατραπεί σε γιγαντιαίο ”όμιλο” κaι ότι δικαιολογείται να βγάζει τέτοιου είδους ανακοινώσεις ακούγεται μάλλον αστείο, για να μην πουμε τίποτα χειρότερο.

Είπαμε... Αλλά όχι κι έτσι!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v