Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 18 2010

Κέντρα Αποκατάστασης: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Κέντρα Αποκατάστασης: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα
Μαύρες ημέρες απειλούν τον νέο στην Ελλάδα κλάδο υπηρεσιών αποκατάστασης και αποθεραπείας από ιδιώτες.

Αιτία η πρόθεση του ΙΚΑ να μειώσει τις χρεώσεις που δικαιολογεί για νοσήλια σε κέντρα αποκατάστασης.

Σήμερα το ΙΚΑ πληρώνει 150 ευρώ για διανυκτέρευση και σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκησή του, στο πλαίσιο του εξορθολογισμού που επιχειρεί στα κόστη, εξετάζει να μειώσει σημαντικά το νοσήλιο.

Ενδεχόμενη μείωσή του κάτω από τα επίπεδα των 130 ευρώ θα έθετε άμεσα σε δοκιμασία τα κέντρα αποκατάστασης από ιδιώτες που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια.

Ήδη το κέντρο Φιλοκτήτης, αντιμετωπίζοντας προβλήματα ρευστότητας, αποφάσισε να ξεκινήσει αποκλειστική περίοδο διαπραγματεύσεων με το Ιασώ που ενδιαφέρεται να εισέλθει ως στρατηγικός επενδυτής.

Ο όμιλος Ιασώ πιστεύει ότι το κέντρο αποκατάστασης μπορεί να καταστεί οικονομικά βιώσιμο εφόσον αλλάξει φιλοσοφία.

Και αν στο Ιασώ θα δουν το business plan που θα συνταχθεί από την Εθνική για το Φιλοκτήτης και θα αποφασίσουν, στην περίπτωση της Euromedica τα πράγματα είναι πιο δύσκολα.

Ο όμιλος τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στον τομέα της αποκατάστασης με κλινικές που λειτουργούν στην επαρχία και σημαντικές επενδύσεις που υλοποιούνται ή έχουν δρομολογηθεί.

Μείωση των νοσηλίων του ΙΚΑ κάτω από τα 130 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση μάλλον θα οδηγήσει σε αλλαγή σχεδίων στον όμιλο Euromedica.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v