Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2010

Χαμογελάει... ο Λύκος

Χαμογελάει... ο Λύκος
Σε καλή χρονιά για την Inform Λύκος -ή έστω σε καλύτερη από την προηγούμενη- εξελίσσεται το 2010. Στο πρώτο εξάμηνο τα κέρδη της (588 χιλιάδες ευρώ) υπερέβησαν τα αντίστοιχα περυσινά, παρά την επιβάρυνση από την έκτακτη φορολογική εισφορά, και επιπλέον, αν συνεκτιμηθεί ότι το τρίτο τρίμηνο της περασμένης χρήσης ήταν ζημιογόνο, τότε αναμένεται ένα ακόμη καλύτερο εννεάμηνο.

Δύο είναι τα «θετικά νέα» για τον εισηγμένο όμιλο: Πρώτον, η θυγατρική Austria Card πηγαίνει καλά, καθώς η αυστριακή οικονομία δεν έχει επηρεαστεί τόσο έντονα από την οικονομική κρίση όσο η ελληνική. Και δεύτερον, έπειτα από καιρό, έχουν αρχίσει να «ξεκολλάνε» κάποιες δουλειές της εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο.

Για παράδειγμα, η Inform Λύκος εκτελεί το έργο για το νέο συνταγολόγιο του ΙΚΑ, μέσα από το οποίο επιχειρείται περιορισμός της σπατάλης στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας.

Σαφής επίσης είναι φέτος για την εταιρεία και η πρόοδος στις ταμειακές ροές, όπου το πρώτο εξάμηνο ο καθαρός δανεισμός σημείωσε πτώση κατά 4,2 εκατ. ευρώ! Στην Inform Λύκος προσπαθούν να μειώσουν το κόστος χρηματοδότησης μέσα από τον περιορισμό του τραπεζικού δανεισμού (37,3 εκατ. μακροπρόθεσμα και 8 εκατ. βραχυπρόθεσμα στις 30/6/2010) αλλά και με την όσο το δυνατόν αποδοτικότερη αξιοποίηση του ταμείου των 20,6 εκατ. ευρώ.

Πάντως, ευκαιρίες για νέες δουλειές υπάρχουν. Ενδεικτικά αναφέρεται η περίπτωση της νέας φορολογικής κάρτας που προβλέπεται για το 2011, ώστε να καταγράφονται οι αγορές των συναλλασσομένων (κίνημα των αποδείξεων) κι έτσι να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v