Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 26 2010

Σφηνάκια για Ελλάκτωρ, ΕΤΕ και Euroxx

Σφηνάκια για Ελλάκτωρ, ΕΤΕ και Euroxx
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: "Ξάφνιασε" την αγορά η αύξηση του ημερήσιου όγκου συναλλαγών στη μετοχή της Ελλάκτωρ. Κατά τις συνεδριάσεις Τετάρτης, Πέμπτης, Παρασκευής και Δευτέρας στον τίτλο άλλαξαν χέρια περίπου 2 εκατ. μετοχές.

Η αύξηση των όγκων συνοδεύτηκε και με άνοδο της τιμής του τίτλου, η οποία έκλεισε την Παρασκευή στα 3,5 ευρώ, ενώ με οριακή πτώση έκλεισε χθες.

Η αγορά απέδωσε την άνοδο σε εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος λόγω της εντυπωσιακής ανόδου της μετοχής της καναδικής European Goldfields στην οποία ο όμιλος Ελλάκτωρ κατέχει το 19,4%.

Η αποτίμηση της συμμετοχής του είχε φτάσει να αντιστοιχεί σε 60% και πλέον της χρηματιστηριακής αποτίμησης της Ελλάκτωρ, εξέλιξη την οποία πρόσεξαν ξένοι και εγχώριοι αναλυτές συνιστώντας "αγορά" για την Ελλάκτωρ.

Το ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι πριν εκδηλωθούν οι μεγάλες αγορές η μετοχή έφυγε από τα επίπεδα των 2,95 ευρώ και για τρεις συνεδριάσεις (16/10 ως 19/10) έφτασε ως τα 3,20 ευρώ. Με μικρούς, δε, όγκους…

ΕΤΕ - Finansbank: Πληροφορίες που κυκλοφόρησαν έντονα χθες το βράδυ ανέφεραν ότι η Goldman Sachs και η Morgan Stanley αποτελούν τα απόλυτα φαβορί για την κατάληψη δύο εκ των θέσεων συμβούλων της Εθνικής για τη συνδυαστική διάθεση νέων και παλαιών μετοχών της Finansbank.

Έτσι κι αλλιώς η επιλογή θα γίνει μεταξύ των τραπεζών που υπήρξαν ανάδοχοι της ΑΜΚ και του ΜΟΔ της Εθνικής, οπότε οι δύο αμερικανικές τράπεζες έχουν προβάδισμα.

TIPS από το Road Show EUROXX: Πάνω από 70 συναντήσεις, είτε one-on-one είτε group meetings, διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων που διοργάνωσε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι η Euroxx AΧΕΠΕΥ.

Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 100 θεσμικοί επενδυτές και παρουσιάστηκαν οι μεγαλύτερες εταιρίες μεσαίας κεφαλαιοποίησης από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ελβετία.

Από τις ελληνικές εταιρίες (Alapis, Folli Follie, Frigoglass, ΓΕΚ-Τέρνα, Motor Oil, ΟΠΑΠ και S&B) τα πιο πολλά meetings είχαν οι Folli Follie, ΟΠΑΠ, Frigoglass και Alapis.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι σε αντίθεση με τον Σεπτέμβριο και τις παρουσιάσεις της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο, οι fund managers δεν επέμειναν τόσο σε ερωτήσεις για την πορεία της οικονομίας, αλλά ρωτούσαν κατά κύριο λόγο εξειδικευμένα πλέον για τα μεγέθη και τις προοπτικές των επιχειρήσεων.

Και αυτό ενώ τα περισσότερα ραντεβού διενεργήθηκαν με funds που δεν συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο των εισηγμένων οι οποίες έλαβαν μέρος στις παρουσιάσεις.

Άλλο ένα σημάδι της μείωσης του greek equity risk.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v