Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 3 2010

ΕΥΠΙΚ: Οι «πίσω γραμμές» των νέων προγραμμάτων

ΕΥΠΙΚ: Οι «πίσω γραμμές» των νέων προγραμμάτων
Έξυπνη η κίνηση της Ευρωπαϊκής Πίστης να λανσάρει προϊόντα που απευθύνονται σε «κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την οικονομική κρίση».

Στην πράξη, προσφέρει διευρυμένα πακέτα προϊόντων σε πολυπληθείς κοινωνικές ομάδες και έτσι έχει τη δυνατότητα να περικόψει δραστικά τα κόστη διαχείρισης και τα κόστη πρόσκτησης.

Με απλά λόγια, δηλαδή, χωρίς ουσιαστικά να χάνει, χαμηλώνει τις τιμές, σε μια περίοδο όπου κάτι τέτοιο επιβάλλεται προκειμένου οι πελάτες να έχουν τη δυνατότητα και το κίνητρο να «αγοράσουν».

Επιπλέον, αποσκοπεί στο να προσελκύσει νέους πελάτες στην εταιρία προκειμένου να τους προσεγγίσει μελλοντικά και για την πώληση επιπρόσθετων ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών προϊόντων.

Τέλος, η συγκεκριμένη κίνηση της Ευρωπαϊκής Πίστης δείχνει τη συνέχιση μιας «ακήρυχτης μάχης» μεταξύ τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών που ως αντικείμενο έχει τα συνταξιοδοτικά συμβόλαια.

Και αυτό γιατί οι τράπεζες -όπως έκαναν προ ολίγων ετών και με τα προγράμματα υγείας- επιχειρούν τώρα να πάρουν ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς συνταξιοδοτικών πακέτων από τους ασφαλιστικούς ομίλους.

Η κίνηση λοιπόν αυτή της Ευρωπαϊκής Πίστης αποτελεί ένα δείγμα «αντεπίθεσης» του ασφαλιστικού κλάδου.

Υ.Γ.: Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η Ευρωπαϊκή Πίστη πληροφορούμεθα ότι υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις του Solvency II κατά αρκετά εκατ. ευρώ, οπότε θέμα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου δεν τίθεται στον ορίζοντα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v