Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 10 2010

Πού μπορεί να ποντάρει ο ΟΤΕ;

Πού μπορεί να ποντάρει ο ΟΤΕ;
Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης, προ μηνός δήλωσε ότι η μετοχή του Οργανισμού είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία στο Χ.Α., αρκεί κάποιος να μπορεί να περιμένει. Το θέμα ωστόσο είναι το πόσο πολύ μπορεί κάποιος να περιμένει.

Επίσης, ενδιαφέρον θα είχε να δούμε τι θα μπορούσε να περιμένει για τη συγκεκριμένη μετοχή η Morgan Stanley. Ο διεθνής οίκος, λοιπόν, αξιολόγησε με «equalweight» τον τίτλο του ΟΤΕ, παρά την πολύ μεγάλη πτώση που έχει καταγράψει την τελευταία διετία (θυμίζουμε ότι η Deutsche Telekom είχε αγοράσει προς 26 και προς 29 ευρώ), και σημειώνει σχετικά με την πρόβλεψη των αποτελεσμάτων εννεαμήνου (διαμορφώθηκαν στα 131,3 εκατ.): «Δεν έχουν φτάσει στον πάτο ακόμη». Επίσης, αναφέρει σε ποιους πιθανούς καταλύτες θα μπορούσε να ποντάρει η μετοχή.

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, ο κυριότερος καταλύτης είναι η επαναφορά των αποδόσεων χωρίς ρίσκο σε περισσότερο κανονικά επίπεδα, με άλλα λόγια η βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης στη χώρα.
 
Από το μέτωπο της ακίνητης περιουσίας, ο τίτλος του ΟΤΕ θα μπορούσε να σημειώσει άνοδο 1 ευρώ, ωστόσο ο ξένος οίκος εξακολουθεί να έχει περιορισμένη ορατότητα στο συγκεκριμένο θέμα.

Οι αναλυτές της Morgan Stanley δεν... βλέπουν φως ούτε στο θέμα της περαιτέρω μείωσης του κόστους, εξαιτίας του νέου θεσμικού πλαισίου το οποίο έχει στόχο να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Τέλος, την τιμή της μετοχής του ΟΤΕ θα μπορούσαν να επηρεάσουν θετικά -σύμφωνα πάντα με τη Morgan Stanley- τόσο η αποκρυστάλλωση των συνεργιών με την Deutsche Telekom (ο κ. Βουρλούμης, ωστόσο, είχε κρατήσει χαμηλούς τόνους στο θέμα από την αρχή και πρόσφατα θεώρησε δύσκολη την αποτίμηση αυτών των συνεργιών) όσο και η πιο «ευγενική» στάση από την ΕΕΤΤ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v