Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 18 2010

Η καρατόμηση στη ΔΕΗ & ο μνηστήρας στη Millennium

Η καρατόμηση στη ΔΕΗ & ο μνηστήρας στη Millennium
Millennium Βank: Ακούμε σε στενούς κύκλους της αγοράς ότι τράπεζα κρατικού ενδιαφέροντος θέλει, λέει, να παίξει τον ρόλο του μνηστήρα. Το ότι θα μπορούσε θεωρητικά να το κάνει είναι βέβαιο, ενώ είναι επίσης βέβαιο ότι από καιρό οι Πορτογάλοι φέρονται να ψάχνονται για έξοδο από την ελληνική αγορά (σ.σ.: πριν ξεκινήσει η ελληνική κρίση).

Ωστόσο, δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε προς τι το ενδιαφέρον και σε ποια τιμή θα μπορούσε να εκδηλωθεί, γνωρίζοντας το άνοιγμα της Millennium στη ΝΕΛ που φτάνει τα 140 - 150 εκατ. ευρώ (αλήθεια, τι γίνεται με εκείνη την περίφημη αύξηση κεφαλαίου στην πολύπαθη ακτοπλοϊκή εταιρία;) αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που… ακούγεται ότι υπάρχουν και σε άλλα (μεγάλα) επιχειρηματικά δάνεια.

ΥΓ.: Αλήθεια, τι ποσοστό των ιδίων κεφαλαίων της Millennium Bank αντιπροσωπεύουν τα "δύσκολα" δάνεια που προαναφέραμε, όπως αυτό της ΝΕΛ;

ΔΕΗ: Επιβεβαιώθηκε πλήρως ο Χαμαιλέων σε ό,τι αφορά την καρατόμηση του γενικού διευθυντή εμπορίας της ΔΕΗ κ. Χρήστου Ποσειδώνα από τον κ. Αρθούρο Ζερβό. Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, στο Δ.Σ. που πήρε την απόφαση υπήρξε και άλλη άποψη, που μειοψήφισε.

Το ένα περίεργο της υπόθεσης είναι ότι την αντίθετη άποψη (δηλαδή να μην εκδιωχθεί ο κ. Ποσειδών) την είχε το μοναδικό μέλος του Δ.Σ., που είναι άριστος γνώστης των πωλήσεων και της εμπορίας, διαθέτοντας μακρά πείρα στον ιδιωτικό τομέα!

Κι όμως , οι υπόλοιποι (σεβαστοί για το έργο τους στον επιστημονικό, στον… συνδικαλιστικό ή σε όποιον άλλον τομέα), που κατά τεκμήριο δεν έχουν την απαιτούμενη πείρα και γνώση σε θέματα marketing, πωλήσεων και εμπορίας, ήταν αυτοί που έκριναν ότι έπρεπε να φύγει!

Το δεύτερο περίεργο είναι η… βιασύνη κάποιων να γίνει η συγκεκριμένη ενέργεια, όταν είναι γνωστό ότι κυοφορούνται ανακατατάξεις στην ανώτατη διοίκηση της ΔΕΗ.

Τι θα άλλαζε, δηλαδή, αν το θέμα κρινόταν έναν μήνα αργότερα από τη νέα ιεραρχία;

"Τρέχουν" με τόσο μεγάλες ταχύτητες στη ΔΕΗ και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;

Ή μήπως κάποιοι βιάζονταν να κλείσουν μέτωπα εν όψει ακριβώς των ανακατατάξεων;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v