Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 22 2010

Ιntralot: Χαμός στο… Illinois

Ιntralot: Χαμός στο… Illinois
Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε στις ΗΠΑ η απόφαση της Intralot να υποβάλει ένσταση για τον αποκλεισμό της από τη διεκδίκηση της λοταρίας του Illinois.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας (http://www.daily-chronicle.com/2010/11/17/losing-lottery-bidder-wouldnt-have-passed-background-check-state-says/azed1or/), το τμήμα εσόδων της πολιτείας του Illinois όχι μόνο απάντησε στην ένσταση με κείμενο 23 σελίδων, όπου απορρίπτει τη βασιμότητά της, αλλά πέρασε και σε σκληρή επίθεση.

Στο ίδιο κείμενο λοιπόν αναφέρεται, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι «τα ερωτήματα για το παρελθόν (background) ορισμένων σημαντικών διοικητικών στελεχών της Intralot ούτως ή άλλως θα καθιστούσαν εξαιρετικά δυσχερή την προσπάθεια της ελληνικής εταιρίας να συναντήσει τα "standards ακεραιότητας" που θέτει η πολιτεία για την ανάληψη του management μιας σημαντικής δραστηριότητας από ιδιώτη»!

Υπάρχει όμως και συνέχεια, διότι, όπως αναφέρει το κείμενο, η πολιτεία προσέλαβε ιδιωτική φίρμα ερευνών (την Kroll Associates) για να ερευνήσει την Intralot.

Η οποία εταιρία ερευνών, εκτός των κατηγοριών για τα στελέχη της Intralot, κ. Κόκκαλη και Αντωνόπουλο (τους κατονομάζει παρότι παραδέχεται ότι δεν υπήρξαν καταδίκες), ανέφερε επίσης ότι η ελληνική εταιρία συνάντησε προσκόμματα στις άδειες που είχε στη Βουλγαρία και στη Νότιο Αφρική, αλλά και ότι η απόδοση της αντίστοιχης δραστηριότητάς της στην Αυστραλία ήταν «πενιχρή».

Η έκθεση του τμήματος εσόδων της πολιτείας του Illinois καταλήγει με τη διαπίστωση ότι «δεδομένων αυτών των γεγονότων αλλά και των κατηγοριών, έστω η νύξη ότι θα μπορούσε το τμήμα εσόδων να προτείνει στον κυβερνήτη την Ιntralot, ή ότι ο κυβερνήτης θα εμπιστευόταν σε αυτήν ένα από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της πολιτείας -τη λοταρία- είναι απίστευτη, για να μην πούμε τίποτα περισσότερο».

Ο υπεύθυνος πάντως των διακυβερνητικών σχέσεων της Intralot στις ΗΠΑ (φέρων τον βαθμό του vice president) κ. Byron Booth δήλωσε προχθές ότι η Ιntralot θα απαντήσει στο κείμενο αυτό με γραπτή της δήλωση.

Επί της ουσίας, η διαμαρτυρία της Intralot και η άκρως επιθετική απάντηση της πολιτείας του Illinois θα εξεταστούν από αρμόδιο αξιωματούχο που θα κρίνει τελικά αν υπάρχει βάση στην ένσταση της ελληνικής εταιρίας.

Ωστόσο, εμείς έχουμε την απορία γιατί όλα αυτά πρέπει να τα μαθαίνουμε από τον ξένο Τύπο τη στιγμή όπου η εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.

Ή μήπως η υπόθεση της λοταρίας του Illinois είναι… «μικρού οικονομικού αντικειμένου» για την Intralot;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v