Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 8 2010

Σφηνάκια για Yalco, Sprider και... κουίζ

Σφηνάκια για Yalco, Sprider και... κουίζ
YALCO: Το μαζεύει πριν καν το απλώσει το δίκτυο λιανικής και τη στρατηγική ανάπτυξης που είχε για τα Omnishop και κυρίως για τα Habitat η Yalco.

Και αυτό γιατί στο 9μηνο οι πωλήσεις δικτύου μειώθηκαν στα 4 εκατ. ευρώ από 4,85 εκατ. ευρώ πέρυσι, με τις ζημίες να διαμορφώνονται στα 2,4 εκατ. ευρώ από 1,5 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Έτσι, η Yalco προχωρά σε αναδιάρθρωση του δικτύου Omnishop με κλείσιμο μαγαζιών και μετεγκαταστάσεις. Ταυτόχρονα, έκλεισε και το κατάστημα Habitat στη Θεσσαλονίκη, ενώ διακρίνεται… αμηχανία όσον αφορά στην υλοποίηση ή μη του αρχικού πλάνου σχεδιαζόμενης ανάπτυξης.

Προφανώς θα περιμένει και τη νέα στρατηγική -για την Ελλάδα- του ξένου ομίλου που ελέγχει το σήμα Habitat.

SPRIDER: H εν μια νυκτί αύξηση του ΦΠΑ στη Ρουμανία κατά 5 μονάδες την 1η Ιουλίου γύρισε ανάποδα τους ρυθμούς ανάπτυξης της τοπικής θυγατρικής, για την οποία οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο ότι φέτος θα παρουσιάσει έστω μικρή κερδοφορία.

Οι πωλήσεις της εταιρίας στη Ρουμανία, στη Βουλγαρία και στην Κύπρο έως το εξάμηνο έτρεχαν με +11%, ποσοστό που στο 9μηνο έπεσε στο +3%.

ΚΟΥΙΖ: Μαύρα φίδια έχουν αρχίσει να ζώνουν τις τέσσερις - πέντε τράπεζες που έχουν δώσει φρέσκο χρήμα σε εισηγμένη επιχείρηση, αλλά δεν έχουν πάρει ακόμη τις υποθήκες που είχαν συμφωνηθεί.

Ο επιχειρηματίας κωλυσιεργεί εδώ και περίπου έναν μήνα επικαλούμενος τεχνικές δυσκολίες και οι τράπεζες κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα.

Γιατί ακούν αριστερά - δεξιά φήμες ότι ο επιχειρηματίας συζητά με private equity funds για τα συγκεκριμένα ακίνητα που πρέπει να δώσει ως υποθήκες…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v