Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 8 2010

O Ντομινίκ ψηφίζει... Hugo Boss

O Ντομινίκ ψηφίζει... Hugo Boss
Νωρίς-νωρίς έφτασε στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Εurogroup o Ντομινίκ Στρος-Καν. Φορούσε ένα μακρύ παλτό σε σκούρο μπλε χρώμα, μάρκας Hugo Boss, μάθαμε αργότερα.

Εκεί βρισκόταν μόνη η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Έλενα Σαλγάδο, εμφανώς αγχωμένη για την παρουσίαση του προγράμματος σύγκλισης της χώρας της που θα ακολουθούσε.

Από τους τελευταίους στις αφίξεις ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που αμέσως σχημάτισε το μεγαλύτερο πηγαδάκι γύρω του. Αυτός μιλούσε και οι υπόλοιποι κρέμονταν από τα χείλη του σαν μαθητούδια!

Τελευταίοι μπήκαν στην αίθουσα ο πρόεδρος του Eurogroup και ο πρόεδρος της ΕΚΤ. Ο πρώτος προσπάθησε να έχει θερμό εναγκαλισμό με τον Στρος-Καν, αλλά ο Γάλλος δεν τον άφησε, και ο δεύτερος απέκρουσε την προσπάθεια του επικεφαλής του ΔΝΤ για αγκαλιές και φιλιά, περιορίζοντας την επαφή σε μια κρύα χειραψία. Αργότερα αποτραβήχτηκαν στο βάθος της αίθουσας και συζητούσαν χαμηλοφώνως.

Ήπιοι τόνοι που κατά τη συνεδρίαση ανέβηκαν επικίνδυνα, με τον κ. Τρισέ να κατηγορεί τον κ. Στρος-Καν ότι προσπαθεί να πλήξει την ανεξαρτησία της ΕΚΤ με τις προτάσεις του.

Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, πάντως, οι κύριοι Τρεμόντι (Ιταλία), Γιούνκερ, Όλι Ρεν και Ρέιντερς (Βέλγιο) σχημάτισαν πηγαδάκι και συζητούσαν για το άρθρο στους "Financial Times" περι ευρωομολόγου.

Το μόνο που καταφέραμε να ακούσουμε ήταν μια ατάκα του προέδρου του Εurogroup: "Μπορούμε να λέμε ότι είμαστε ασφαλείς σε αυτόν τον κόσμο;».

Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v