Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 6 2010

Ελληνική απόβαση στις Βρυξέλλες

Ελληνική απόβαση στις Βρυξέλλες
Η μισή κυβέρνηση θα βρεθεί σήμερα στη βελγική πρωτεύουσα.

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο. Ο υπουργός Οικονομικών θα βρεθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup όπου θα συζητηθεί και η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας. Η υπουργός εργασίας, Λούκα Κατσέλη, θα συναντηθεί με τον αξιωματούχο της Κομισιόν και εκπρόσωπο της τρόικας, Σερβάς Ντερούζ, για να του καταθέσει τις προτάσεις ως προς τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς στον ιδιωτικό τομέα.

Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα δει παρασκηνιακά και τον Ντομινίκ Στρος-Καν, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ και τον πρόεδρο του eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που επίσης βρίσκονται εκεί για τη συνεδρίαση των 16 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Κάποιες πληροφορίες έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να παρευρεθεί για λίγα λεπτά στη συνεδρίαση του Eurogroup, ώστε να κάνει έκκληση (και να πιέσει) να υπάρξει ομοφωνία στο θέμα της επιμήκυνσης των όρων αποπληρωμής.

Παρόμοια πρωθυπουργική παρέμβαση έκαναν στο παρελθόν οι Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι, με επιτυχή κατάληξη. Τότε βέβαια ήταν άλλοι καιροί.

Εμείς να αναφέρουμε ότι τέτοια ενέργεια μάλλον θα διαρρεύσει δίνοντας σήμα στις αγορές ότι τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς. Για να δούμε, ποιου συμβούλου η άποψη θα περάσει τελικά...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v