Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 17 2010

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Νηρέα, Γαία, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΡΑΚ

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Νηρέα, Γαία, ΟΠΑΠ, ΕΛΤΡΑΚ
ΕΤΕ-FINANSBANK: Αισιοδοξία επικρατεί στο σχήμα αναδόχων που έχει αναλάβει την αύξηση κεφαλαίου και τη διάθεση υφιστάμενων μετοχών Finansbank για το ύψος των κεφαλαίων που μπορεί να αντληθούν.

Στελέχη των ξένων τραπεζών κάνουν πλέον λόγο για κεφάλαια ύψους ως και 1,2 δις ευρώ όταν αρχικά εκτιμούσαν ότι ο όμιλος ΕΤΕ θα αντλούσε συνολικά από τη συνδυασμένη προσφορά περίπου 1 δις ευρώ.

Όλα βέβαια θα κριθούν από το timing της αύξησης και διάθεσης. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η κίνηση θα εκδηλωθεί μεταξύ 15 Ιανουαρίου με 15 Φεβρουαρίου, οπότε υπάρχει ακόμη καιρός…

ΝΗΡΕΥΣ: Μαζεύει και πάλι, όπως ακούμε, μετοχές Νηρέα από το ταμπλό η Linnaeus Capital.

Μετά από ένα διάλειμμα σχεδόν ενός μήνα κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρξαν άκαρπες επαφές για πώληση του ποσοστού του κ. Μπελέ, η επάνοδος των αγορών επιταχύνει, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, τις εξελίξεις.

Γιατί και η πλευρά Μπελέ ολοκληρώνει την προεργασία της για να περάσει στην αντεπίθεση.

Αν μη τι άλλο δεν θα πλήξουμε…

ΓΑΙΑ: Πρόστιμο, ακούγεται, ότι επιβλήθηκε στην Γαία, που εκμεταλλεύεται την μαιευτική κλινική του Ερρίκος Ντυνάν, μετά από φορολογικό έλεγχο

Το πρόστιμο αφορά στην μη επιβολή ΦΠΑ στα χρεωστικά τιμολόγια που εκδίδει η επιχείρηση.

Αν οι πληροφορίες ισχύουν, πρόκειται για το φορολογικό σκέλος του αλαλούμ που προκαλεί το ιδιότυπο καθεστώς λειτουργίας της μαιευτικής κλινικής του Ντυνάν από την θυγατρική της Ιατρικό Αθηνών.

Και αυτό γιατί το Ερρίκος Ντυνάν ως νοσοκομείο που λειτουργεί υπό το καθεστώς του Κοινωφελούς Ιδρύματος απαλλάσσεται από ΦΠΑ. Το μαιευτήριο του όμως που το συνεκμεταλλεύεται με μια ανώνυμη εταιρεία όπως η Γαία απαλλάσσεται ή όχι από τον φόρο;

Οι φορολογικές αρχές γνωμοδότησαν…

ΟΠΑΠ: Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Σταματόπουλος αποχωρεί με κατεύθυνση την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ορισμένες πληροφορίες μάλιστα (που έχουν ήδη δει το φώς της δημοσιότητας) αναφέρουν ότι αντικαταστάτης του θα είναι ηγετικό στέλεχος εταιρίας κινητής τηλεφωνίας. Επιλογή (και αυτός) του Mr Egon Zehnder, Ανδρέα Γαβριηλίδη, που αποδεδιγμένα πλέον κάνει τις αξιολογήσεις στελεχών, για λογαριασμό του κ. Γερουλάνου.

Εν τούτοις, ουδεμία απάντηση επί των δημοσιευμάτων έχει υπάρξει, από την πλευρά του κ. Σταματόπουλου ή τέλος πάντων του ΟΠΑΠ. Προς τι αυτή η καθυστέρηση;

Αναμένουν σχετικό ερώτημα από τις χρηματιστηριακές αρχές, ή… δεν ξέρουν τι τελικά θα γίνει;

ΕΛΤΡΑΚ: (Επί… παρεμφερούς θέματος με το προηγούμενο) Θα θυμάστε ίσως σχόλιο της στήλης, για τη μαζική αποχώρηση μελών… του Δ.Σ. της εταιρίας. Με το θέμα ασχολήθηκε χτες και ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου, ζητώντας την ευαισθητοποίηση των αρχών σε αυτή την παράξενη, αν μη τι άλλο, εξέλιξη.

To ερώτημα είναι πως δεν ένοιωσαν αντίστοιχη… περιέργεια για την εξέλιξη και τα στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Αν δεν κάνουμε λάθος η διήμερη απεργία τους, ξεκίνησε μόλις χτες.

Εκτός αν τις άλλες μέρες έχουν… «λευκή απεργία»!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v