Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 15 2010

Τo Greentank και τα πράσινα… άλογα

Τo Greentank και τα πράσινα… άλογα
Πρόσφατα η στήλη πληροφορήθηκε την ύπαρξη, λέει, του πρώτου ελληνικού think tank, για θέματα πράσινης ανάπτυξης, με την ονομασία Greentank.

Aπο περιέργεια επισκεφθήκαμε λοιπόν χθες το σχετικό δικτυακό τόπο, (www.greentank.gr) να δούμε ποιοι ακριβώς επώνυμοι συγκροτούν αυτή την νέα «δεξαμενή σκέψης» (sic) για την οποία ακούσαμε πολλά και διάφορα.

Ομως με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι μετά βεβαιότητος πρόκειται για το πρώτο παντελώς … ανώνυμο think tank, πιθανότατα παγκοσμίως.

Κάτι ξέρουμε κι εμείς από τα think tank του εξωτερικού, που μπορεί να μην είναι όλα… πράσινα, πλην όμως έχουν σαφή «ταυτότητα», με επιστημονικά στελέχη συνήθως σημαντικής φήμης, οργανωτική δομή κ.λ.π.

Τίποτα τέτοιο στο συγκεκριμένο site. Ούτε καν τηλέφωνα επικοινωνίας!

Το μόνο που παρατηρήσαμε είναι ότι περιλαμβάνει διάφορα «τσιτάτα» εξόχως… πράσινα, και μια σειρά από παραινέσεις και σχέδια (μονοσέλιδα σε έκταση μη φανταστείτε τίποτα το φοβερό) και βέβαια μια σειρά από υπηρεσίες που μπορεί να παράσχει προς τον «ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα».

Όπως αντιλαμβάνεστε το Greentank μας άφησε μια μυρωδιά… «γρηγοράδας» παλαιού ελληνικού τύπου με έντονα …πράσινη απόχρωση.

Επόμενο ίσως, τώρα που η «πράσινη ανάπτυξη» έχει γίνει θεωρητικά τουλάχιστον «μόδα» ( κάθε σπίτι και αυλή, απο ένα φωτοβολταϊκό) αλλά είναι εποχές τώρα για τέτοια … τολμήματα;

ΥΓ: Παρότι το site δεν αναγράφει ονόματα, οι πληροφορίες μας λένε ότι εμπλέκονται διάφορα λιγότερο ή περισσότερο «ηχηρά» επώνυμα, από παλαιότερες… περιόδους της κυβερνητικής παράταξης.

Πράσινα… «άλογα κούρσας» που κάποτε κάλπαζαν ανενόχλητα σε διάφορες κυβερνητικές και παρακυβερνητικές θέσεις.

Θα το ψάξουμε ΚΑΛΑ και θα επανέλθουμε….

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v