Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 20 2010

Τράπεζες: Οι κόντρες στο ταμπλό και το παρασκήνιο

Τράπεζες: Οι κόντρες στο ταμπλό και το παρασκήνιο
Όσοι παρατηρούν, ακόμη, με συνέπεια το ταμπλό θα έχουν προσέξει ότι στις τελευταίες συνεδριάσεις έχουν αυξηθεί οι όγκοι που διενεργούνται στις δημοπρασίες.

Υπήρξαν συνεδριάσεις, την περασμένη εβδομάδα, όπου στις δημοπρασίες έφτασε να διενεργείται ως και το 60% του ημερήσιου όγκου σε δεικτοβαρείς τραπεζικούς τίτλους.

Πρόκειται, σύμφωνα με χρηματιστές, καθαρά για κόντρα διαμόρφωσης τιμής κλεισίματος μεταξύ όσων παίζουν long το Χ.Α., λόγω τέλους έτους, άντε και για μερικές συνεδριάσεις του 2011 και όσων παραμένουν short.

Τη long πλευρά, όπως έχει γράψει το Euro2day, απαρτίζουν funds τα οποία μεταφέρουν λίγα κεφάλαια από αγορές με υπεραπόδοση φέτος σε αγορές που υποαπέδωσαν, όπως το Χ.Α.

Μαζί τους και οι Έλληνες οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα πήραν κεφάλι μεταξύ των αγοραστών. Άλλοι αγόραζαν για να στηρίξουν τις μετοχές τους εν όψει αυξήσεων κεφαλαίου και άλλοι ρευστοποίησαν κρατικόχαρτα και γύρισαν σε τράπεζες ποντάροντας σε κέρδη μερικών ημερών.

Αρκούν αυτά τα λεφτά για να κερδίσουν οι long τη μάχη από τους short στις τράπεζες;

Θα φανεί, μετά την ανακοίνωση των όρων αύξησης της Πειραιώς, απαντούν οι χρηματιστές, αν και το κλείσιμο της Παρασκευής διαμορφώνει «μαξιλάρι» ώστε η τιμή να βγει σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που φοβούνταν οι πεσιμιστές.

Αν η τιμή διάθεσης της Πειραιώς είναι στα επίπεδα που έχει προεξοφλήσει η αγορά, τότε οι long θα έχουν ένα προβάδισμα για τις τελευταίες εργάσιμες του έτους…

Υ.Γ. Η άνοδος της μετοχής της EFG Eurobank μάλλον οφείλεται στα καλά νέα από το μέτωπο της Polbank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v