Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 13 2011

Το μεγάλο φιάσκο του Ερρίκος Ντυνάν

Το μεγάλο φιάσκο του Ερρίκος Ντυνάν
«Όποιος νομίζει ότι θα κάνει το αφεντικό θα έχει απέναντί του το υπουργείο Υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι με βάση το ισχύον καθεστώς το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν δεν μπορεί να πωληθεί και ότι «το νοσοκομείο ιδρύεται και διαλύεται. Δεν πωλείται».

Να σημειωθεί βέβαια ότι αυτή δεν είναι μόνο η γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του Υπουργείου, αλλά και η θέση του ίδιου του υπουργού, που είναι άριστος γνώστης της νομικής επιστήμης, καθότι γνωστός συνταγματολόγος.

Η εξέλιξη αυτή τώρα, αφήνει -για μια ακόμη φορά- εκτεθειμένο τον πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού κ. Α. Μαρτίνη, που έσπευσε να διαπραγματευθεί την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν:

Πρώτον, χωρίς να προχωρήσει σε δημόσιο διαγωνισμό, αλλά ορίζοντας ο ίδιος συγκεκριμένο Όμιλο (Ιατρικό Αθηνών) για αποκλειστική διαπραγμάτευση(!)

Δεύτερον, χωρίς να διερευνήσει τις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας(!)(!)

Και τρίτον, χωρίς να εξετάσει τη νομιμότητα των συγκεκριμένων κινήσεων(!)(!)(!)

Όλα αυτά, δεν αποτελούν «συγγνωστά λάθη», αλλά παροιμιώδεις γκάφες…

Εκτεθειμένος επίσης (σε μικρότερο φυσικά βαθμό) είναι και ο εισηγμένος Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, ο οποίος μπορεί -όπως δηλώνει σε ανακοίνωσή του- να μελέτησε σε βάθος τα στοιχεία του νοσοκομείου (οικονομικά, λειτουργικά και ποιοτικά), αλλά φαίνεται να «ξέχασε» να μελετήσει το νομικό σκέλος του όλου εγχειρήματος…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v