Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 25 2011

Σφηνάκια για Πειραιώς, Proton και Mαΐλλη

Σφηνάκια για Πειραιώς, Proton και Mαΐλλη
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι ακούμε ότι είναι οι ανάδοχοι - εγγυητές της αύξησης της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα υπερκαλύψει το ποσό που τους αναλογεί.

Πληροφορούμεθα δε ότι υπήρξε προσφορά από ξένο account, η οποία κάλυψε το σύνολο του ποσού της ΑΜΚ που είχε αναλάβει να καλύψει ευρωπαϊκή τράπεζα - εγγυητής.

PROTON BANK: Την έκδοση ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της τράπεζας.

Το ύψος της έκδοσης δεν έχει οριστικοποιηθεί, εκτιμάται όμως ότι θα κινηθεί πέριξ των 60 εκατ. ευρώ.

ΜΑΪΛΛΗΣ: Έντονο παρασκήνιο ακούμε ότι διεξάγεται τον τελευταίο καιρό αναφορικά με τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Μαΐλλης.

Πληροφορούμεθα ότι η Korn Ferry έχει ολοκληρώσει τη διερεύνηση και μεταξύ των προτεινομένων υπάρχει ξένος με άριστο βιογραφικό και εμπειρία στον κλάδο.

Την πρόσληψη του οποίου ζητά επίμονα ο πρόεδρος και πρώην βασικός μέτοχος του ομίλου κ. Μιχάλης Μαΐλλης(!), δηλώνοντας, αριστερά και δεξιά, ότι η εταιρία έπρεπε να έχει διευθύνοντα σύμβουλο «από χθες».

Οι πιστωτές και νέοι μεγαλομέτοχοι της Μαΐλλης, από την άλλη, δεν βιάζονται. Και αυτό γιατί ο ξένος, ενώ τυπικά πληροί και με το παραπάνω τα κριτήρια, θα χρειαστεί κάποια περίοδο προσαρμογής στην ελληνική πραγματικότητα και στην εταιρία.

Ποιος θα κάνει κουμάντο αυτήν την περίοδο προσαρμογής αν στο μεταξύ έχουν αποχωρήσει οι κ. Κούρουγλος και Κουβάτσος;

Αυτό σκέφτονται οι τράπεζες και τρέμουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v