Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 28 2011

Σφηνάκια για Γλου, Τιτάνα και Κοντομηνά

Σφηνάκια για Γλου, Τιτάνα και Κοντομηνά
ΑΦΟΙ ΓΛΟΥ: Ούτε μία, ούτε δύο… Τέσσερις αιτήσεις πτώχευσης έχουν πάρει δικάσιμο τους επόμενους μήνες, όπως ακούμε, για εταιρίες του ομίλου Γλου.

Η πρώτη εξ αυτών έχει οριστεί να δικαστεί στις αρχές Φεβρουαρίου και ο όμιλος επιδιώκει να καταβάλει τη μικρή -έτσι κι αλλιώς- οφειλή ή να υπάρξει διακανονισμός ώστε ο αντίδικος να παραιτηθεί…

Ο όμιλος έχει την αρωγή των τραπεζών που θέλουν να αποφύγουν τα… χειρότερα. Όλα αυτά βέβαια μέχρι το καλοκαίρι που ξεκινά και ο κρίσιμος δικαστικός αγώνας με την Puma.

ΤΙΤΑΝ: Ανεπηρέαστη παραμένει η συμπεριφορά της Τιτάν από την κοινωνική αναταραχή στην Αίγυπτο, σε αντίθεση με τις μετοχές άλλων ευρωπαϊκών τσιμεντοβιομηχανιών (Lafarge, Italcementi) που διαθέτουν παρουσία στη χώρα.

Το καλό κλίμα για την Ελλάδα, λόγω της μείωσης του συντελεστή φόρου για τους περισσότερους ξένους και των προσδοκιών για ευρωπαϊκή λύση που θα αντιμετωπίζει και το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, υπερίσχυσε των ανησυχιών για το τι συμβαίνει στη χώρα του Νείλου.

Από την οποία η Τιτάν έχει αυξημένη εξάρτηση, μια και η εκεί δραστηριότητά της συνεισφέρει το 40% των ενοποιημένων EBITDA.


ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ - ΙΝTERLIFE: Πληροφορούμαστε ότι προχωρεί στην Κύπρο η συγχώνευση μεταξύ της DEMCO, εταιρίας συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά, με την τοπική ασφαλιστική εταιρία Interlife.

Γενικότερα, λόγω Solvency II, αναμένεται να υπάρξουν συνενώσεις ασφαλιστικών δυνάμεων και στην κυπριακή αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v