Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 4 2011

Κατασκευές: Στον... αέρα οι παραχωρήσεις!

Κατασκευές: Στον... αέρα οι παραχωρήσεις!
Από τη στιγμή όπου δεν έχει ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τις παραχωρήσεις οδικών αξόνων (οι οποίες δεν αποκλείεται ακόμη και να ακυρωθούν) και παράλληλα το ταμείον συνεχίζει να είναι… μείον, είναι φυσικό και επόμενο το υπουργείο Υποδομών, οι κατασκευαστές αλλά και οι χρηματοδότριες τράπεζες να μη θέλουν στην παρούσα φάση να προχωρήσουν οι διαδικασίες για νέα έργα παραχώρησης.

Έτσι, η χρονική μετάθεση από τον Μάρτιο για τον Ιούνιο του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, έργο ύψους 800 εκατ. ευρώ, που έχει αποφασιστεί να υλοποιηθεί με σύμβαση παραχώρησης, αποτελεί μάλλον λογική εξέλιξη. Και δεν θα είναι καθόλου περίεργο αν λίγο πριν από τη νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών (7 Ιουνίου) δοθεί ακόμη μία -πέμπτη κατά σειρά- παράταση.

Σε κάθε περίπτωση, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και η δυνατότητά τους να καλύψουν την απαιτούμενη δανειοδότηση του έργου. Χρήματα, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν στα κρατικά ταμεία για την εξασφάλιση της δημόσιας συμμετοχής στα έργα, ενώ και οι κατασκευαστικοί όμιλοι -κυρίως οι εγχώριοι- αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Τελικά, όλα είναι θέμα χρημάτων!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v