Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 14 2011

Κατασκευαστικές-Ρέππας: Πες το κι έγινε!

Κατασκευαστικές-Ρέππας: Πες το κι έγινε!
Aκόμα και να είχαν συνεννοηθεί(;), δεν θα επιτύγχαναν τέτοιον συντονισμό ο υπουργός Υποδομών, κ. Δημήτρης Ρέππας, και οι εργολάβοι όσον αφορά σε δύο κρίσιμα ζητήματα για τον κλάδο των κατασκευών: στο νέο σύστημα ανάθεσης δημοσίων έργων και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στις συμβάσεις παραχώρησης.

Δεν πέρασαν λίγες ώρες από τη γνωστοποίηση, την περασμένη Τρίτη, της πρότασης που κατέθεσαν προς το ΥΠΟΜΕΔΙ οι κοινοπραξίες έργων παραχώρησης, προκειμένου να καταστεί παράβαση του ΚΟΚ η άρνηση της καταβολής των διοδίων, και η ηγεσία του υπουργείου έσπευσε να υιοθετήσει τις ιδέες των παραχωρησιούχων, ανακοινώνοντας ότι θα καταθέσει σύντομα σχετική τροπολογία.

Την επόμενη ημέρα (Τετάρτη) οι πέντε εργοληπτικές οργανώσεις με επιστολή τους προς τον κ. Ρέππα ζήτησαν να επισπεύσει την προώθηση του σχεδίου νόμου που αναμορφώνει το σύστημα ανάθεσης και παραγωγής δημοσίων έργων. Και πάλι, λίγες ώρες αργότερα, ο υπουργός Υποδομών έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό σχέδιο νόμου, το οποίο έθεσε αμέσως και στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.

Τόσο άμεση ανταπόκριση του υπουργείου Υποδομών (παλαιότερα ΥΠΕΧΩΔΕ) σε αιτήματα -ακόμη και των εργολάβων- πρώτη φορά!

Τυχαίο; Ίσως όχι και τόσο! 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v