Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 23 2011

Πολεοδομίες: Ανοίξτε τώρα τους λογαριασμούς!

Πολεοδομίες: Ανοίξτε τώρα τους λογαριασμούς!
Με ιδιαίτερη προσοχή και υψηλή αναγνωσιμότητα υποδέχθηκαν οι αναγνώστες του euro2day.gr την είδηση για τον «μάγκα διευθυντή» σε πολεοδομία της Θεσσαλονίκης με τραπεζικό λογαριασμό 27 εκατ. Ευρώ.

Είναι προφανές πως μετά τους γιατρούς και τους δικηγόρους με εισόδημα κάτω των 10.000 ευρώ και γραφεία στο Κολωνάκι, μια άλλη κατηγορία δημοσίων λειτουργών που επωάζεται στις πολεοδομίες, αξίζει της προσοχής μας, τόσο της κοινωνικής όσο και των αρμόδιων αρχών.

Θυμηθείτε τους προιστάμενους της Πολεοδομίας της Σύρου με τα εκατομύρια ευρώ στα τραπεζικά βιβλιάρια και εκείνη την υπάλληλο που λόγω κωλύμματος (τριετής εγκυμοσύνη, ή κάτι τέτοιο!) αδυνατούσε να πρωτοκολλήσει το πρόστιμο σε αυθαίρετο της Μυκόνου (κάπου 1 εκατ. Ευρώ) και να το κοινοποιήσει στην αρμόδια ΔΟΥ για να το εισπράξει το κράτος.

Αν πάτε στις Πολεοδομίες της Αττικής (όχι τώρα που γίνεται χαμός με τους ημιυπαίθριους) θα διαπιστώσετε πως το δόγμα «καλώς τον πελάτη» ζει ημέρες δόξης. Υπάλληλοι και προιστάμενοι στο Τμήμα Εκδοσης Αδειών είναι παράλληλα (και) μέλη της ΕΠΑΕ (Επιτροπής που κρίνει τα αυθαίρετα), ενώ υπάλληλοι του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών μιλούν συνθηματικά με καλυμμένο το κινητό (Μη φανταστείτε ότι μιλάνε με τα παιδιά τους. Τα οικογενειακά τηλεφωνήματα τα κάνουν από το σταθερό για να δείχνουν ότι δουλεύουν!).

Αφήστε δε, πως υπάρχουν προιστάμενοι που συντάσουν μελέτες (!!!) για εργολάβους και τις καταθέτουν στις πολεοδομίες όπου εργάζονται (το τελευταίο το κατήγγειλε ο νέος πρόεδρος του ΤΕΕ, Χρήστος Σπρίντζης).

Οι Ελεγκτές και Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης (αυτοί που δεν βγαίνουν ακόμη στα τηλεοπτικά παράθυρα των πρωϊνάδικων) μετά από καταγγελίες -επώνυμες και ανώνυμες- ξεκίνησαν τις έρευνες και έβαλαν χέρι σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ευχή της στήλης, αλλά και πολλών (φανταζόμαστε) αναγνωστών είναι σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ να κατέβουν και πιο νότια, να ανοίξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς και να ελέγξουν την ακίνητη περιουσία των υπαλλήλων και των προϊσταμένων μήπως και αεριστούν από την μπόχα τα μαγαζιά αυτά (συγνώμη, οι πολεοδομίες).


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v