Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2011

Το νέο unfair Φωτόπουλου και το άδειασμα από ΓΣΕΕ

Το νέο unfair Φωτόπουλου και το άδειασμα από ΓΣΕΕ
Το ακούσαμε και αυτό.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Ν. Φωτόπουλος, στην εκπομπή του Mega «Ανατροπή», κατηγόρησε το Euro2day αλλά και το σύνολο των μέσων ενημέρωσης, που αναπαρήγαγαν τις αποκαλύψεις μας για τις «σκανδαλώδεις» επιχορηγήσεις 30 εκατ. ευρώ, ως υπαλλήλους(!) της τρόικας.

«Η τρόικα ζητά την αποδυνάμωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Και γι' αυτό υπήρξαν διαρροές με τους πίνακες των επιχορηγήσεων», είπε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και άφησε το πάνελ άφωνο.

Εμείς απλώς να του θυμίσουμε ότι τα στοιχεία που αποκαλύψαμε τα είχε ζητήσει από τη ΔΕΗ η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη. Η οποία προφανώς με βάση τον συλλογισμό του κ. Φωτόπουλου είναι επίσης υπάλληλος της τρόικας.

Δεν θα υπήρχε καμία ανάγκη αποκάλυψης των στοιχείων αν η κ. Μπιρμπίλη τα είχε δημοσιοποιήσει, ως όφειλε, στις 2 Δεκεμβρίου, ενημερώνοντας τη Βουλή επ' αφορμή της ερώτησης - αναφοράς οκτώ βουλευτών και της αρχηγού της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Φωτόπουλος παραδέχτηκε ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ έλαβε 300 χιλ. ευρώ από την Επιχείρηση για να παραδώσει μια μελέτη, που ποτέ δεν έγινε, και ότι τα παραπάνω λεφτά χρησιμοποιήθηκαν για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι!

Όπως απέφυγε, για άλλη μια φορά, να απαντήσει επί της ουσίας στις κατηγορίες για «κρατικοδίαιτο» συνδικαλισμό και συνδιοίκηση.

Αντίθετα, ο παριστάμενος πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του οι 300 χιλ. ευρώ θα έπρεπε να επιστραφούν στη ΔΕΗ, αφού δεν πραγματοποιήθηκε η μελέτη.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι τα συνδικάτα δεν πρέπει ούτε να συνδιοικούν ούτε να παίζουν τον ρόλο του διαμεσολαβητή.

Τον άδειασε, δηλαδή, με το… γάντι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v