Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 10 2011

Ελληνικό σκάκι επαφών ενόψει της συνόδου

Ελληνικό σκάκι επαφών ενόψει της συνόδου
Κινήσεις της τελευταίας στιγμής κάνει η κυβέρνηση για να μαλακώσουν οι «σκληροί».

Ο πρωθυπουργός έστειλε στο Βερολίνο τον Χάρη Παμπούκη για επαφές και βεβαίως με την ατζέντα των ιδιωτικοποιήσεων στο επίκεντρο. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί σήμερα με τον Νικολά Σαρκοζί, σε μια τελευταία προσπάθεια να αποσπάσει συναίνεση για το θέμα της επιμήκυνσης του δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά και ένα καλύτερο επιτόκιο.

Ο Ν. Σαρκοζί αναμένεται να συνταχθεί με τη «ναι μεν αλλά» στάση του Βερολίνου, χωρίς να δίνει σαφείς δεσμεύσεις, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί το ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό ενόψει της συνόδου κορυφής στις 24 - 25 Μαρτίου.

Χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. Βαν Ρομπέι, ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το να ρίξει γέφυρες ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. ώστε να επιτευχθεί η περιβόητη λύση-πακέτο.

Από ό,τι μαθαίνει το euro2day, το «επιφυλακτικό κλίμα» που εισέπραξε από τις επαφές του με τους Ευρωπαίους ο πρωθυπουργός το μετέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι συνθήκες είναι αντίξοες» για την Ελλάδα και πως η πλειονότητα στην Ε.Ε. είναι «συντηρητικά κόμματα».

Μήπως άρχισε η αποκλιμάκωση των προσδοκιών;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v