Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 28 2011

Κατασκευές: Νηστεία και... προσευχή!

Κατασκευές: Νηστεία και... προσευχή!
Περισσότερο ακόμη και από την ίδια την τρόικα αγωνιούν οι κατασκευαστές για την ουσιαστική και άμεση προώθηση του σχεδίου αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων.

Και όχι άδικα, μιας και θα κληθούν να εκτελέσουν εργασίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό των επενδυτών σε κρατικά «φιλέτα».

Ειδικά σε μία περίοδο όπου ο εγχώριος κλάδος των κατασκευών βρίσκεται σε τέλμα, εξαιτίας της ανυπαρξίας δημοσίων έργων στο εσωτερικό και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σε σχέση με την επέκταση των εργασιών τους στο εξωτερικό (αναταραχές στα αραβικά κράτη, έλλειψη χρηματοδότησης για έργα στα Βαλκάνια), η ανάπτυξη νέων υποδομών με ιδιωτικά -κυρίως ξένα- κεφάλαια είναι ίσως η τελευταία ελπίδα για ανάκαμψη.

Για τον λόγο αυτόν, ο κατασκευαστικός κόσμος υποστηρίζει με θέρμη την πώληση ή τη μακροχρόνια μίσθωση δημοσίων ακινήτων που βρίσκονται σε αστικές και κυρίως σε τουριστικές περιοχές της χώρας, ελπίζοντας πως αυτό θα γίνει το συντομότερο δυνατό και σε κάθε περίπτωση πριν από την πλήρη κατάρρευση του κλάδου.

Εκτός από τις επενδύσεις ιδιωτών, οι κατασκευαστές... προσεύχονται και για την υλοποίηση του σχεδίου δημιουργίας ευρωομολόγου που θα χρηματοδοτεί μεγάλα έργα υποδομής σε αδύναμες οικονομικά χώρες όπως η Ελλάδα.

Μια τέτοια εξέλιξη, σύμφωνα με τους Έλληνες εργολήπτες, θα θέσει ξανά σε κίνηση τη μηχανή παραγωγής δημοσίων έργων, που εδώ και σχεδόν τρία χρόνια βρίσκεται σε αδράνεια.

Με άλλα λόγια, αν οι... προσευχές τους πιάσουν τόπο, ο κλάδος των κατασκευών «θα πάει σφαίρα» τα επόμενα χρόνια...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v