Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 24 2011

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Alpha και Sciens

Σφηνάκια για ΕΤΕ, Alpha και Sciens
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Ι: Στα μέσα της φετινής χρονιάς αναμένει η διοίκηση της ΕΤΕ ότι θα κορυφωθεί ο ρυθμός γένεσης μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του ομίλου στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα φθάσουν στο 12% του συνολικού χαρτοφυλακίου δανείων περί τα μέσα του έτους και εν συνεχεία ο ρυθμός δημιουργίας νέων θα επιβραδυνθεί.

Σημειώνεται ότι στο τέλος του 2010 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα ανήλθαν στο 8,4% του χαρτοφυλακίου δανείων από 7,9% στα τέλη Σεπτεμβρίου 2010.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΙ:
Κατά 1,3 δισ. ευρώ μείωσε το α΄ δίμηνο του έτους ο όμιλος της Εθνικής τη ρευστότητα που έχει αντλήσει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Στο τέλος του 2010 το ECB funding του ομίλου ανερχόταν σε 19,9 δισ. ευρώ, ενώ στα τέλη Φεβρουαρίου έπεσε στα 18,6 δισ. ευρώ.

ALPHA BANK: Κατά 600 εκατ. ευρώ μείωσε το α΄ δίμηνο της τρέχουσας χρήσης τη ρευστότητα που αντλεί από την ΕΚΤ και η Alpha Bank. Ειδικότερα, την 1η Μαρτίου διαμορφώθηκε στα 13,6 δισ. ευρώ από 14,2 δισ. ευρώ στο τέλος του 2010.

Υπενθυμίζεται ότι η Alpha μειώνει μεθοδικά την εξάρτησή της από την ΕΚΤ ήδη από το γ΄ τρίμηνο της περυσινής χρονιάς και διαθέτει σε απόλυτο νούμερο τη μικρότερη έκθεση μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών.

Sciens: Μετά τις παρατεταμένες αγορές ιδίων μετοχών για τη Sciens, ήρθε η σειρά των πωλήσεων: το τελευταίο διήμερο ρευστοποιήθηκαν 6,2 εκατ. τίτλοι (έναντι 0,50 ευρώ και μέσο κόστος κτήσης τα 63 λεπτά).

Όπως πληροφορούμεθα, δύο ήταν οι αγοραστές και οι πωλήσεις έγιναν με στόχο να διευρυνθεί το περιορισμένο free float της μετοχής.

Πολύ πιθανόν να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες κινήσεις μέσα στο 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v