Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 16 2004

APEX: Δύσκολοι καιροί για... χρηματιστηριακές

Σας λέγαμε χθες για μια χρηματιστηριακή εταιρία που έχει μπλέξει σε δικαστικές διαμάχες με μικρομεσαία υπό κρατικό έλεγχο τράπεζα, με αντικείμενο οφειλή της πρώτης προς τη δεύτερη, ύψους τουλάχιστον 1,3 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, κατόπιν των αναγκαίων διασταυρώσεων μπορούμε να παραθέσουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Η χρηματιστηριακή εταιρία ονομάζεται APEX και είναι περισσότερο γνωστή για τους μετόχους της που κάποτε μεσουρανούσαν. Η οφειλή της έχει προκύψει από σύμβαση για κεφάλαιο κινήσεως που είχε υπογραφεί όπως λένε οι πληροφορίες τον Δεκέμβριο του 2003.

Στη μέση της διαμάχης βρέθηκε ακίνητο δευτέρου ορόφου στην οδό Σταδίου, το οποίο μεταβιβάστηκε ως αναφέρεται σε άλλη χρηματιστηριακή εταιρία (η οποία φέρεται να ανήκει σε γνωστότατο -και εισηγμένο-επιχειρηματία που από χρόνια έχει ”εξοπλιστεί” με πολυσχιδή ενδιαφέροντα σε διάφορους χώρους), μόλις πέντε ημέρες πριν καταφθάσει η διαταγή πληρωμής που έβγαλε η τράπεζα!

Για να είμαστε μάλιστα απολύτως ακριβείς, στις 8 Σεπτεμβρίου έγινε η μεταβίβαση και στις 13 επιδόθηκε η διαταγή πληρωμής.

Εν τούτοις, οι τραπεζικοί θεωρούν ότι δεν έχουν πάθει ζημιά, αφού πριν καταγραφεί η πώληση του συγκεκριμένου ακινήτου είχαν ήδη βγάλει προσωρινή διαταγή απαγόρευσης, όπως υποστηρίζουν.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι ενώ ένας εκ των μετόχων της συγκεκριμένης εταιρίας (πολύ μα πάρα πολύ γνωστός για τις χρηματιστηριακές του δραστηριότητες, όπως από χθες επισημάναμε) φαίνεται να μην έχει καμία διάθεση ”συνεργασίας” με τους αντιδίκους του, οι υπόλοιποι μέτοχοι της εταιρίας είναι πιο συνεργάσιμοι.

Για την ακρίβεια τραπεζικοί κύκλοι που γνωρίζουν πολύ καλά την υπόθεση, μας ανέφεραν ότι ”η τράπεζα δεν επιθυμεί να σταματήσει τη δραστηριότητα της εταιρίας, αλλά να εξασφαλίσει την απαίτησή της”, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι ”είναι σε συνεννόηση με ορισμένους από τους μετόχους της APEX για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης”.

Σημειώστε, πάντως, ότι όπως έφτασε στ’ αφτιά του ”Χαμαιλέοντα”, η συγκεκριμένη υπόθεση έχει κινήσει το ενδιαφέρον και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία φέρεται να έλαβε απόφαση να στείλει ελεγκτές για το φόβο των… Ιουδαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v