Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 6 2011

ΟΛΘ: Απαιτητικοί δείκτες, μεγάλη προίκα

ΟΛΘ: Απαιτητικοί δείκτες, μεγάλη προίκα
Είναι τυχαίο ότι η μετοχή του ΟΛΘ έχει κερδίσει γύρω στο 60% από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα (καθιστώντας τους χρηματιστηριακούς δείκτες απαιτητικούς); Μάλλον όχι.

Πρώτα απ’ όλα, γιατί, σε αντίθεση με την πλειονότητα των εισηγμένων εταιριών στο Χ.Α., τα αποτελέσματα του αθόρυβου ΟΛΘ πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Το 2010 έκλεισε με άνοδο τόσο των πωλήσεων (από τα 46 στα 49,6 εκατ. ευρώ) όσο και των καθαρών κερδών (από τα 4,5 στα 6,1 εκατ. ευρώ). Το μέρισμα που θα διανεμηθεί φέτος ανέρχεται σε 21 λεπτά (15 λεπτά πέρυσι) και οδηγεί σε μερισματική απόδοση γύρω στο 1,3%.

Δεν είναι όμως το μέρισμα το μόνο θετικό για τη μετοχή του οργανισμού, αφού το 2011 προμηνύεται πολύ καλύτερο από την περυσινή χρονιά. Ήδη στο πρώτο φετινό δίμηνο ο κύκλος εργασιών έχει αυξηθεί κατά 17,5%, ενώ παράλληλα θετικές επιδράσεις αναμένεται να υπάρξουν και όσον αφορά στο κόστος της μισθοδοσίας μετά τις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις.

Ένα τρίτο θετικό στοιχείο για τη μετοχή είναι το γεγονός πως η εισηγμένη όχι μόνο έχει μηδενικές τραπεζικές υποχρεώσεις αλλά και ότι στις 31/12/2010 διέθετε ταμείο 65,2 εκατ. ευρώ!

Δηλαδή, το 40% της τρέχουσας κεφαλαιοποίησής της έχει τη μορφή καθαρού ταμείου.
Επιπλέον, σε μία πενταετία όπου το Δημόσιο θα ζητήσει να εισπράξει 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, το θέμα της μετοχοποίησης - ιδιωτικοποίησης του οργανισμού τίθεται αναμφίβολα στην επικαιρότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v