Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 27 2011

Μηχανική: "Σκληρό" το pressing από προμηθευτές!

Μηχανική: Σκληρό το pressing από προμηθευτές!
Πιέσεις από προμηθευτές της δέχεται η Μηχανική, προκειμένου να τους πληρώσει.

Και δεν το λέμε εμείς. Το αναφέρει η έκθεση διοίκησης της εισηγμένης, η οποία συνοδεύει τα αποτελέσματα χρήσης 2010.

«Κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου του 2011 ασκήθησαν πιέσεις εκ μέρους προμηθευτών για τη ρύθμιση απαιτήσεών τους, που παραμένουν εκκρεμείς», αναφέρει η έκθεση, σημειώνοντας ότι αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση πληρωμών της Μηχανικής από το Δημόσιο.

Η Μηχανική ρυθμίζει κάποιες από τις παραπάνω απαιτήσεις, στο πλαίσιο όμως των υφιστάμενων δυνατοτήτων, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η έκθεση διοίκησης.

Το σημαντικό είναι ότι, όπως παραδέχεται η διοίκησή της, η πίεση από πλευράς προμηθευτών προκαλεί «αρρυθμία στο πρόγραμμα χρηματορροών της εταιρίας».

Δηλαδή, εντείνει τα προβλήματα ρευστότητας. Τα οποία αντιμετωπίζουν όλες σχεδόν οι κατασκευαστικές λόγω του…μπαταχτσή Δημοσίου.

Τα υπόλοιπα των προμηθευτών του ομίλου Μηχανικής, στο τέλος του 2010, ανέρχονταν σε 62,69 εκατ. ευρώ. Αυξήθηκαν δε σε σχέση με το τέλος του 2009 κατά 9,46%.

Αντίθετα, τα δάνεια μειώθηκαν, όπως και οι εμπορικές της απαιτήσεις. Δηλαδή οι εισπράξεις απαιτήσεων του 2009 πήγαν για μείωση τραπεζικών δανείων και όχι στους προμηθευτές.
Όλα αυτά με τον τζίρο του ομίλου πέρυσι να πέφτει στα 69,7 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 53,5%.

Η διοίκηση της Μηχανικής προσδοκά ότι θα ρυθμίσει το θέμα των οφειλών προς προμηθευτές με τα περίπου 34 εκατ. ευρώ «φρέσκο» χρήμα που συζητά να πάρει από τις τράπεζες στο πλαίσιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης αλλά και με τη δικαστική διεκδίκηση όσων της χρωστούν το Δημόσιο αλλά και ιδιώτες.

Υ.Γ.: Οι απαιτήσεις και οι αξιώσεις της κατά Δημοσίου και ιδιωτών ανέρχονται, σύμφωνα με την ίδια, σε 256 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v