Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 16 2011

Σφηνάκια για ΗΛΕΑΘ, Frigoglass και Τιτάν

Σφηνάκια για ΗΛΕΑΘ, Frigoglass και Τιτάν
 «O κύβος ερρίφθη» στην Ηλεκτρονική: Στα τέλη του 2010, και στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής κ. Ι. Στρούτσης είχε ανακοινώσει πως εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει η εταιρία σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η απόφαση για κεφαλαιακή ενίσχυση της Ηλεκτρονικής ήταν στην τελική ευθεία και σήμερα είχαμε τις σχετικές ανακοινώσεις.

Η Ηλεκτρονική ήρθε σε συμφωνία με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων δανείων και προχώρησε σε sale and lease back των ακινήτων της.


FRIGOGLASS: Αξιοσημείωτα κέρδη αναμένεται να εγγράψει η Frigoglass από την πώληση των 2.780.629 ιδίων μετοχών που αντιστοιχούν στο 6,9% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η διάθεση των ιδίων μετοχών ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή με την πώληση πακέτου 900 χιλ. μετοχών στην τιμή των 11,15 ευρώ, με μικρό discount σε σχέση με το υψηλό 6μήνου (11,98 ευρώ).

Το μέσο κόστος κτήσης των ιδίων μετοχών ανέρχεται σε 5,51 ευρώ και μόνο από τις ήδη διατεθείσες μετοχές η εισηγμένη ενέγραψε κεφαλαιακό κέρδος 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ζήτηση και για την αγορά επιπλέον μετοχών -όχι όμως για όλες- και, αν ισχύουν, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η μεταβίβαση ενός, τουλάχιστον, πακέτου.

Βάσει της απόφασης του Δ.Σ. της Frigoglass, οι ίδιες μετοχές μπορούν να πωληθούν ως την 30ή Δεκεμβρίου 2011 με κατώτατη τιμή τα 9 ευρώ. Εξασφαλισμένα τα κέρδη, δηλαδή.


ΤΙΤΑΝ: Παρά την πίεση από το άνοιγμα short θέσεων, η κοινή μετοχή της Τιτάν συνεχίζει να επιδεικνύει αξιοθαύμαστη σταθερότητα.

Την περασμένη εβδομάδα έδωσε χαμηλό στα 16,90 ευρώ, που αποτελεί και χαμηλό μήνα, ενώ την Παρασκευή έκλεισε στα 17,20 ευρώ.

Μερικά σεντς χαμηλότερα από τη μέση τιμή στην οποία σόρταρε τον τίτλο η Amber Capital (ανοικτή θέση πώλησης που αντιστοιχεί σε 231.000 κοινές μετοχές Τιτάν) και αρκετά χαμηλότερα από την τιμή στην οποία άνοιξε short θέση στις 15/3 η Citigroup.

Και όλα αυτά έπειτα από αποτελέσματα α΄ τριμήνου που ήταν χαμηλότερα των προσδοκιών, λόγω της βουτιάς στη ζήτηση τσιμέντου στην Ελλάδα και των προβλημάτων που προκαλεί στις εξαγωγές η αναταραχή στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v