Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 20 2011

Αποκρατικοποιήσεις: Κι ούτε ένα... τηλεφώνημα!

Αποκρατικοποιήσεις: Κι ούτε ένα... τηλεφώνημα!
Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε και αυτό. Μετά το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο, η τρόικα έβγαλε κόκκινη κάρτα και για το «μπακαλόχαρτο» των αποκρατικοποιήσεων.

Και έθεσε το τελεσίγραφο «ή κατεβάζετε τολμηρό και συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης κρατικής ακίνητης περιουσίας ή δεν δίνουμε το "Ο.Κ." για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης».

Η διαρροή του «τελεσιγράφου» και η ανεπίσημη επιβεβαίωσή του από κύκλους της τρόικας, μόλις μία μέρα μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών της λίστας συμβούλων, δείχνει και τον εκνευρισμό της για τις παλινωδίες και την υποκρισία της κυβέρνησης.

Γιατί η ανακοίνωση έβριθε για άλλη μια φορά προχειροτήτων.

Το ΥΠΟΙΚ, σε μια προσπάθεια να επιδείξει έργο, δημοσιοποίησε μια λίστα συμβούλων -παλαιών και νέων- χωρίς και πάλι να μπει στον κόπο να περιγράψει έστω το έργο τους.

Ούτε λόγος βέβαια για χρονοδιαγράμματα, ή για αναφορά στη διαδικασία και στα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν οι σύμβουλοι.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση διορίζει συμβούλους χωρίς να έχει σχέδιο για το τι θα κάνει.

Για παράδειγμα, έχουν περάσει μήνες από τότε που διορίστηκαν σύμβουλοι για τη ΔΕΠΑ ή για τις κρατικές τράπεζες, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει λάβει τις αποφάσεις της.

Τι θα εισηγηθούν, επομένως, οι σύμβουλοι όταν η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει πώς θα απελευθερώσει την ενέργεια και τι θέση θα έχει σε αυτό το νέο περιβάλλον η ΔΕΠΑ;

Επιπρόσθετα, για ποια αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας μπορεί να εργαστεί ο σύμβουλος αν η κυβέρνηση δεν λύσει, όπως υπέμνησε ο υπουργός Άμυνας κ. Βενιζέλος, τα χωροταξικά ζητήματα και δεν επέλθει συνεννόηση με την ηγεσία της Δικαιοσύνης για επίσπευση των αποφάσεων επί διεκδικήσεων;

Όλα αυτά προφανώς είναι σε γνώση της τρόικας, η οποία πιέζει την κυβέρνηση να πάρει τις αποφάσεις της και να κόψει τα «παιχνίδια εντυπώσεων».

Αυτό που πιθανώς δεν ξέρει η τρόικα και είναι το αποκορύφωμα της προχειρότητας είναι ότι, όπως ακούμε, κάποιοι εκ των συμβούλων έμαθαν τα ευχάριστα μαντάτα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ούτε την πρόνοια να τους κάνουν ένα τηλεφώνημα δεν είχαν στο ΥΠΟΙΚ.

Τέτοια πρεμούρα... να δείξουν έργο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v