Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 27 2011

Σιγή ιχθύος… από τα ψάρια

Σιγή ιχθύος… από τα ψάρια
Νέο γύρο επαφών με τις διοικήσεις των εταιριών του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών στις οποίες έχει αποκτήσει ισχυρή θέση μαθαίνουμε ότι έχουν αυτές τις ημέρες τα στελέχη της Linnaeaus Capital Partners που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Αν και οι ελληνικές εταιρίες τηρούν σιγήν ιχθύος, εντούτοις κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι ο Γεωργιανός επιχειρηματίας Kahka Bendukidze θα επιδιώξει, για πολλοστή φορά, να κάμψει τις αντιστάσεις των ελληνικών εταιριών προκειμένου να καταφέρει να δημιουργήσει έναν υπερόμιλο στον κλάδο. Επιδίωξη, όμως, η οποία προς ώρας δεν φαίνεται να υλοποιείται.

Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Γεωργιανός επιχειρηματίας, μετά τη δεκάμηνη εμπλοκή του στο… ελληνικό χρηματιστήριο και στον κλάδο, έχει καταφέρει να αποκτήσει ποσοστό άνω του 30% στη Δίας, 15% στη Σελόντα και πάνω από 20% στη Νηρεύς.

Από την άλλη πλευρά, η ΕΛΙΧΘ έχει βγει στην αγορά αναζητώντας δάνειο από τις τράπεζες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ανατεθεί στην Deloitte να εκπονήσει ένα 5ετές business plan, το οποίο θα παρουσιάσει η εισηγμένη στις τράπεζες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να βρει χρηματοδότηση. Τα κεφάλαια που αναζητά, περί τα 10 εκατ. ευρώ, σκοπεύει να τα χρησιμοποιήσει ως κεφάλαιο κίνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v