Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 26 2011

ΣΕΒ: Τα παρασκήνια της "καυτής" συνεδρίασης

ΣΕΒ: Τα παρασκήνια της καυτής συνεδρίασης
ΡΕΚΟΡ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: Ξέχειλη από κόσμο ήταν η αίθουσα, στην οποία διεξήχθη η γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Λόγω της κρισιμότητας των περιστάσεων για την ελληνική οικονομία, στις ομιλίες Παπανδρέου και Δασκαλόπουλου δεν έπεφτε «καρφίτσα», ενώ αντίθετα το μεσημέρι στην ομιλία Σαμαρά οι παραβρισκόμενοι ήταν αισθητά λιγότεροι.

Για πρώτη φορά, δε, τα τελευταία χρόνια, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και πολιτικοί έμειναν για αρκετή ώρα μετά το πέρας της εκδήλωσης ανταλλάσσοντας απόψεις.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Στα «πηγαδάκια», που στήθηκαν, κυριάρχησε η ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλου, η οποία «επισκίασε» και αυτή του πρωθυπουργού.

Η πρότασή του προέδρου του ΣΕΒ, για διενέργεια δημοψηφίσματος, σχολιάστηκε ευρύτατα με αρκετούς να συμφωνούν και άλλους να διατυπώνουν επιφυλάξεις.

Στον αντίποδα, το σύνολο σχεδόν των παρευρισκομένων επιχειρηματιών, τραπεζιτών και στελεχών, συμφώνησαν με τους «κεραυνούς» Δασκαλόπουλου, εναντίον του πελατειακού κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Στα αξιοσημείωτα ότι ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικος, έσπευσε να δηλώσει στον πρόεδρο του ΣΕΒ ότι συμφωνεί με την διενέργεια δημοψηφίσματος.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Αίσθηση προκάλεσε και η ομιλία Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εμφανίστηκε και στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ απολογητικός για τις αστοχίες και τα λάθη της κυβέρνησης.

Γεγονός που η αγορά διάβασε ως προπομπό αποχώρησης από το Υπουργείο Οικονομικών σε ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμό.

Θα δείξει…

Πάντως το ακροατήριο δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένο από τις "επιδόσεις" του υπουργείου...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v