Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 9 2011

Η ΕΥΔΑΠ, η ΑΤΕ και η πώληση

Η ΕΥΔΑΠ, η ΑΤΕ και η πώληση
Σε αναζήτηση συμβούλων βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ για την πώληση του ποσοστού που κατέχει στην ΕΥΔΑΠ (10%) όπως και σε άλλες εταιρίες, εισηγμένες ή μη (Πειραιώς, Folli Follie Group, ΣΕΚΑΠ, Δωδώνη κ.ά.).

Η Αγροτική θα πρέπει να έχει πουλήσει όλες τις μη χρηματοοικονομικές θυγατρικές και συμμετοχές της, μέσα στον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και την τρόικα.

Επομένως, θα πρέπει να πουλήσει το 10% της ΕΥΔΑΠ πριν από την κυβέρνηση, η οποία έχει προγραμματίσει την πώληση ως 27% του μετοχικού κεφαλαίου της επιχείρησης το γ΄ τρίμηνο του 2012.

Λογικά, το ποσοστό που κατέχει η ΑΤΕ θα πρέπει να διατεθεί στην αγορά. Αλλά θα ήταν πιο πρόσφορο να πωληθεί μαζί με αυτό που προτίθεται να δώσει η κυβέρνηση.

Αφενός γιατί μπορεί να έπιανε περισσότερα λεφτά (ειδικά αν η κυβέρνηση αποφασίσει να διαθέσει και το management), αφετέρου για να αποτραπούν παρενέργειες.

Προφανώς το ΥΠΟΙΚ πρέπει να επαναπροσαρμόσει για άλλη μια φορά τον σχεδιασμό του, γιατί είναι σίγουρο ότι η ΑΤΕ δύσκολα μπορεί να μεταθέσει την πώληση του 10% της ΕΥΔΑΠ μετά τον Μάιο του 2012, χωρίς να επωμιστεί σοβαρό κόστος.

Υ.Γ. Τα πακέτα αθροιστικού ύψους 1 εκατ. μετοχών που άλλαξαν χέρια χθες στην ΕΥΔΑΠ προφανώς αποτελούν γυρίσματα μεγάλου ιδιώτη επενδυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v