Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 22 2011

Ο απολογισμός και ο… "MVP" υπουργός

Ο απολογισμός και ο… MVP υπουργός
Ο μόνος υπουργός πρώτης γραμμής της κυβέρνησης που είχε το πολιτικό θάρρος να κάνει αναλυτικό απολογισμό, με μολύβι και χαρτί, για τους πρώτους μήνες της φετινής χρονιάς ήταν ο κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι, βάσει των στοιχείων του 5μήνου, το υπουργείο του θα ξεπεράσει τον στόχο εξοικονόμησης δαπανών ύψους 1,35 δισ. ευρώ για φέτος.

Και προανήγγειλε ότι θα πετύχει περικοπές ύψους 1,45 δισ. ευρώ. Όλα αυτά με τον αριθμό των ασθενών να αυξάνεται σε σχέση με το 2010 κατά περίπου 10%.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι το υπουργείο μπορεί πλέον να ασκεί μηνιαίο έλεγχο της πορείας των νοσοκομείων, καθώς έχουν εισαχθεί διπλογραφικά συστήματα και μηχανοργάνωση στο 80% των νοσοκομείων.

Την 1η Ιουλίου, δε, θα ανακοινωθούν οι συνενώσεις νοσοκομείων και διοικήσεων. Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, έχουν συγχωνευτεί 300 από τις 1.900 κλινικές και οι διοικήσεις έχουν μειωθεί από 139 σε 89.

Αναφορικά με τον τομέα των φαρμάκων, που πέρασε πρόσφατα στις αρμοδιότητες του υπουργείου, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι ο στόχος της εξοικονόμησης 600 εκατ. ευρώ φέτος παραμένει εφικτός.

Αποκάλυψε δε ότι δέχτηκε απειλητική επιστολή από τον ΣΦΕΕ, κάνοντας λόγο για πόλεμο ο οποίος δεν τρομάζει το υπουργείο. Θα απαντήσουμε με ακόμη δριμύτερη προσπάθεια για εξοικονόμηση πόρων από τα φάρμακα.

Με τον αέρα της επιτυχίας ο κ. Λοβέρδος υπενθύμισε: «Όσα λέμε τα τηρούμε».

Προφανώς για το ακούσουν νυν και πρώην συνάδελφοί του υπουργοί που έχασαν παντελώς τους στόχους φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v