Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 23 2011

Εκτός στόχων και το νέο μνημόνιο!

Εκτός στόχων και το νέο μνημόνιο!
Κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων η κυβέρνηση απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι να κάνει απολογισμό των πρώτων πέντε μηνών της φετινής χρονιάς.

Όλες οι αναφορές της σε νούμερα -πλην, όπως έγραψε η στήλη, του υπουργού Υγείας- σταματούσαν το 2010.

Τι να πουν, άλλωστε...

Το ταμειακό έλλειμμα στο 4μηνο Ιανουαρίου - Απριλίου εκτινάχτηκε στα 9,9 δισ. ευρώ, διογκούμενο με ιλιγγιώδη ρυθμό, όπως έγραψε το Euro2day.

Πρόκειται για «καραμπινάτο» δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Ο οποίος αποδεικνύει ότι το τελευταίο εξάμηνο το μεγαλύτερο μέρος της κυβέρνησης δεν έκανε τίποτε. Με ευθύνη του πρωθυπουργού. 

Ο εκτροχιασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τέτοιας έκτασης  ώστε ο στόχος για μείωση του ελλείμματος στο 7,5% φέτος θα πρέπει να θεωρείται ακατόρθωτος.

Με βάση πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει ζητήσει από την τρόικα να γίνει αναθεώρηση στόχου για το έλλειμμα στο 8,5%, επικαλούμενο ότι θα πρέπει να υπάρξει νέα καταιγίδα φόρων για να επιτευχθεί ο στόχος του 7,5%.

Με την κατάθεση των μέτρων του 2011 και του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή θα ξέρουμε πόσο έχει αναθεωρηθεί ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v