Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 29 2011

Ο Munchau, οι FT και η… Νέα Δημοκρατία

Ο Munchau, οι FT και η… Νέα Δημοκρατία
Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε χθες στην αγορά το άρθρο «Ίσως οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να πουν όχι» (σ.σ. στο Μεσοπρόθεσμο) του βαρυσήμαντου αρθρογράφου Wolfgang Munchau στους «Financial Times».

«Αιρετικό», αν λάβουμε υπ' όψιν μας την εντελώς αντίθετη κρατούσα άποψη στους πολιτικούς κύκλους της Ευρώπης, το άρθρο όπως ήταν επόμενο μεταφράστηκε από τη συντακτική ομάδα του Euro2day.gr (που κατέχει και τα σχετικά δικαιώματα στην Ελλάδα) και κατέλαβε δεσπόζουσα θέση στην πρώτη σελίδα του site, όπου και έγινε… ανάρπαστο.

Το ίδιο βράδυ, το άρθρο διανεμήθηκε οργανωμένα στους δημοσιογράφους από «κύκλους» της Νέας Δημοκρατίας με τη μορφή non paper, καθότι άκρως ευνοϊκό για τις θέσεις του κόμματος και του προέδρου του Αντ. Σαμαρά.

Είχε μεσολαβήσει, βέβαια, και η ανάρτησή του σε διάφορα sites και blogs «πειρατών» του Internet, που θεωρούν ότι ο σεβασμός των δικαιωμάτων που κατέχει το Euro2day.gr και της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι στην εποχή μας… πολυτέλεια.

Το εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού οι «κύκλοι» της διάβασαν το άρθρο στο Euro2day.gr, πήραν το αγγλικό κείμενο κι εν συνεχεία έκαναν… clopy paste τη μετάφραση (που είχαν φτιάξει οι συντάκτες του Euro2day.gr), χωρίς βέβαια οποιαδήποτε αναφορά στην «πηγή».

Έτσι είναι, οι «θεσμοί» δίνουν και το καλό παράδειγμα!

Κατά τα άλλα, όλοι κόπτονται για τον σεβασμό των νόμων, την αξιοκρατία και άλλα τέτοια «τετριμμένα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v