Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 13 2002

Αρχίζει η ...κλήρωση για τα ΚΑΕ

Σήμερα στις 19.00 ώρα Ελλάδος θα ξέρουμε ποιοι κατέθεσαν τη μη δεσμευτική (και άνευ αναφοράς στο τίμημα) εκδήλωση του ενδιαφέροντός τους για τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το σχετικό ”φάκελο” ζήτησαν και έλαβαν αρκετοί χρηματοοικονομικοί οίκοι που εκπροσωπούν εγχώριους και ξένους υποψήφιους αγοραστές. Μεταξύ των πιθανών αγοραστών, κατά τις ίδιες πληροφορίες, περιλαμβάνονται ονόματα όπως αυτό της Folli-Follie, της Γερμανός, της Μαρινόπουλος αλλά και του κ. Λαμπρόπουλου (κάποτε ιδιοκτήτη των ομώνυμων καταστημάτων).

Κι ακόμη κάποιων Duty Free Operators από το εξωτερικό που είχαν ενδιαφερθεί και παλαιότερα, όπως η ALDEASA η ΝUANCE και η διάδοχη εταιρία της SARESCO.

Η τελευταία, αν θυμάστε είχε δημιουργήσει και σκάνδαλο, καθώς επιχείρησε να αποκτήσει τα ελληνικά Duty Free, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τις απαραίτητες τραπεζικές ενισχύσεις και λίγο καιρό αργότερα αποκαλύφθηκε οτι ήταν στα πρόθυρα της ...χρεοκοπίας!

Τα ενδιαφέροντα σημεία στη νέα ”υπόθεση ΚΑΕ” είναι δύο. Πρώτον η πώληση γίνεται υπό την πίεση της Τ.τ.Ε. αλλά και του υπουργού Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκη, να ”ξεφορτωθεί” η ΑΤΕ όλες τις μη χρηματοοικονομικές συμμετοχές της.

Δεύτερον, η απόφαση του δ.σ. της ΑΤΕ κάνει λόγω για πώληση των μετοχών με κατώτερη δυνατή τιμή το Book Value, το οποίο υπολογίζεται οτι αφορά τιμή κτήσης άνω των 11 ευρώ, τη στιγμή που η τρέχουσα τιμή της μετοχής δεν ξεπερνά τα 7.6 ευρώ και μάλιστα μετά από σημαντική άνοδο που ξεκίνησε με την αναγγελία της πιθανής πώλησης.

Περιττό να ειπωθεί οτι οι κακές γλώσσες καθόλου πιθανή δεν θεωρούν την καταβολή τέτοιου τιμήματος από κάποιο ενδιαφερόμενο. Στη περίπτωση αυτή, λένε, μήπως θα υποχρεωθεί η Αγροτική κάπου...ενδιάμεσα στην όλη διαδικασία, να εγγράψει τις ζημίες της;

Ολα εξαρτώνται από τον κ. Χριστοδουλάκη λένε με νόημα οι γνωρίζοντες.

Υ.Γ. Για όσους έχουν αμφιβολίες ως προς τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν στο παρελθόν οι διαδικασίες, αρκεί να ειπωθεί οτι οι ξένοι ”μάνατζερ” των ΚΑΕ απέκτησαν τότε τις μετοχές τους με back up ένα σύμφωνο επαναγοράς (από την Αγροτική) που τους εξασφαλίζει τα χρήματα που έδωσαν τότε, συν ένα ”ασφάλιστρο” συνδεδεμένο σε ετήσια βάση με το επιτόκιο Euribor! Ολα αυτά με την επίσημη λήξη της συμφωνίας management (που στο μεταξύ έχει αδρανήσει) το 2004!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v