Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 4 2011

Τα "εξ αμάξης" των Γάλλων και το ΙnvestinGreece

Τα εξ αμάξης των Γάλλων και το ΙnvestinGreece
Ο συμπαθής πρόεδρος του Invest in Greece Αριστομένης Συγγρός μιλούσε για το "pipeline" των επενδύσεων και τις ουρές των επενδυτών έξω από τα γραφεία του οργανισμού σε ένα πρόσφατο συνέδριο.

Όταν ήρθε η ώρα των ερωτήσεων, δεν ήταν και πολλοί πρόθυμοι. Μόνο ένας σηκώθηκε: Ο Π. Λούκας, στέλεχος της Vinci Concessions, του βραχίονα του γαλλικού κατασκευαστικού κολοσσού στον τομέα των παραχωρήσεων. "Κύριε Συγγρέ, θέλω να ρωτήσω με ποιον τρόπο θα επιταχύνετε τις επενδύσεις όταν σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας μπλόκαρε διαγωνισμό που επρόκειτο να προκηρυχτεί αύριο για την εκμετάλλευση της παραλίας Αναβύσσου" ρώτησε ο κ. Λούκας.

Χωρίς να φταίει τα άκουσε ο Αριστ. Συγγρός, καθώς οι Γάλλοι, που συμμετέχουν σε δύο από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα οδοποιίας (Μαλιακός - Κλειδί και Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Τσακώνα) έχουν πικρή πείρα από το ΣτΕ και τις καθυστερήσεις. Όλα δείχνουν πως, ακόμα και αν βρεθεί φόρμουλα με την κυβέρνηση για τα διόδια, τα έργα θα συνεχίσουν να σέρνονται εξαιτίας δικαστικών προσφυγών (για αποζημιώσεις κ.λπ.).

Όσο για την Ανάβυσσο, πράγματι, ο πρόεδρος του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ με την ατό τις 28/6/2011 Προσωρινή Διαταγή διέταξε την αναστολή της υπ' αριθμ. 3024/10-6-2011 προκήρυξης της ΕΤΑ μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει ο δήμος Σαρωνικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v