Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 1 2011

Folli: Ο χρυσός, το ατσάλι και η... μαυρομύτα!

Folli: Ο χρυσός, το ατσάλι και η... μαυρομύτα!
Με μεγάλη έμφαση παρουσίασε στη Γ.Σ. των μετόχων της η διοίκηση του ομίλου Folli Follie την πρωτοβουλία της να υποκαταστήσει τη χρήση πολύτιμων μετάλλων (χρυσού και ασημιού), για την κατασκευή των ομώνυμων κοσμημάτων του, με ατσάλι σε ποσοστό 80%.

Υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη τακτική, την οποία άρχισε να εφαρμόζει μέσα στο 2011, της δίνει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού και θα βελτιώσει σημαντικά τα περιθώρια κέρδους ιδίως στο εξάμηνο του φετινού έτους, καθώς το κόστος δεν θα επιβαρύνεται από τα ράλι στις διεθνείς τιμές των μετάλλων. Μάλιστα, τονίστηκε ότι οι πωλήσεις στην Ελλάδα «πάνε πάνω» τη στιγμή που η αγορά κοσμημάτων είναι κάτω κατά 30% - 40%.

Κι εδώ αρχίζει το μπέρδεμα. Αν θυμόμαστε καλά, τα κοσμήματα της Folli Follie ήταν τουλάχιστον εδώ και μια πενταετία επάργυρα και επίχρυσα (για να μην πούμε ανέκαθεν) σε μεγάλο ποσοστό της γκάμας της. Η συγκεκριμένη μάλιστα «ιδιότητα» είχε πολλάκις αναλυθεί σε παρουσιάσεις της εταιρίας προς το επενδυτικό κοινό.

Σε παλαιότερο ρεπορτάζ, μάλιστα, του euro2day.gr για την επιβάρυνση που θα υφίστατο η εταιρία από τον φόρο πολυτελείας ύψους 10% που επιβλήθηκε το 2010 στα «γνήσια» κοσμήματα, αυτή είχε απαντήσει αρμοδίως ότι δεν εμπίπτει στην κατηγορία, αφού το κύριο υλικό κατασκευής των κοσμημάτων της δεν είναι πολύτιμο μέταλλο ή λίθος.

Ως εκ τούτου, ομολογούμε ότι μας διαφεύγει η σημαντικότητα αυτών των εξαγγελιών, σε σχέση με το τι θα γράψει τελικά η «μαυρομύτα» στις καταστάσεις αποτελεσμάτων χρήσης.  


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v