Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 8 2004

ASPIS BANK: Πόσο κοστίζει ένα πεντάλεπτο… πάρτι;

Δικαιωμένη αισθάνεται η στήλη από το πρόστιμο που επεβλήθη σε εταιρίες του ομίλου Ψωμιάδη για την καταπληκτική συμπεριφορά που επέδειξε η μετοχή της ASPIS ΒΑΝΚ κατά τη συνεδρίαση της 22ας Ιουλίου 2004, την προηγουμένη δηλαδή από την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Είχαμε τότε επισημάνει την έκρηξη συναλλαγών που σημειώθηκε στο τελευταίο… πεντάλεπτο προκειμένου να κλείσει η μετοχή πάνω από τα 3 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως επίσης είχαμε επισημάνει (απολύτως ορθά, όπως αποδείχτηκε) ότι την τιμή αυτή θα αργήσουν να την ξαναδούν (πόσο άραγε;) οι μέτοχοι της ASPIS.

Χθες, για παράδειγμα, η μετοχή έκλεισε στα 2,44 ευρώ συνεχίζοντας τη μόνιμη κίνησή της πέριξ των 2,5 ευρώ.

Όσο για το ποιοι συμμετείχαν στο πεντάλεπτο ”πάρτι” εκείνης της ημέρας (το οποίο πέρα από το κόστος αγοράς των μετοχών είχε και πρόσθετο κόστος 200.000 ευρώ, συνεπεία των χθεσινών προστίμων), φαίνεται από τα ονόματα των εταιριών στα οποία η Ε.Κ. καταλόγισε τα πρόστιμα.

Όλες ανήκουν στον όμιλο Ψωμιάδη, ήτοι εν τέλει ελέγχονται από τον ίδιο: ΑΣΠΙΣ ΑΕΔΑΚ, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, COMMERCIAL VALUE και ΑΣΠΙΣ ΕΣΤΙΑ ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.

YΓ.: Το μόνο ερώτημα μετά τη γρήγορη αντίδραση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι αν το ύψος του προστίμου αρκεί για να ενεργήσει αποτρεπτικά στην περίπτωση επανάληψης αντιστοίχων φαινομένων.

Διότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι μελλοντικοί παραβάτες απλώς να φροντίσουν να βάλουν στην άκρη και 200.000 ευρώ προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v