Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 12 2011

Εμπορική: Ποιος θα διευκολύνει τους μετόχους;

Εμπορική: Ποιος θα διευκολύνει τους μετόχους;
H δημόσια πρόταση των Γάλλων για την εξαγορά της μειοψηφίας των μετοχών της Εμπορικής Τράπεζας ξεκίνησε από την 29η Ιουνίου και λήγει στις 27 Ιουλίου.

Κατά τη γνώμη μας, όμως, οι χρηματιστηριακές αρχές θα έπρεπε να είχαν επιδείξει μεγαλύτερη ευελιξία προκειμένου να διευκολύνουν τους μετόχους εκείνους που επιθυμούν να ρευστοποιήσουν από τώρα: είτε επειδή έχουν λόγους να επείγονται για μετρητά, είτε γιατί θέλουν να αγοράσουν «εδώ και τώρα» άλλες μετοχές από το ταμπλό, αν νομίζουν πως αυτές βρίσκονται στα χαμηλά.

Και εξηγούμαστε:

Η μετοχή της Εμπορικής Τράπεζας έχει ενταχθεί στην κατηγορία «χαμηλής διασποράς και ειδικών χαρακτηριστικών», διαπραγματευόμενη μία ημέρα την εβδομάδα, για μία ώρα και μέσα από μία μόνο δημοπρασία!

Και αυτό για τη μετοχή μιας μεγάλης τράπεζας, που διαπραγματεύεται στο ταμπλό του Χ.Α. με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 900 εκατ. ευρώ.

Έστω και αν το free float είναι μικρότερο των 90 εκατ. ευρώ, το ποσό αυτό δεν παύει να είναι μεγαλύτερο από ολόκληρη την κεφαλαιοποίηση των περισσότερων εισηγμένων του Χ.Α.

Μήπως θα έπρεπε -κατ’ εξαίρεση- η μετοχή να ενταχθεί σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης έως και την 27η Ιουλίου, οπότε και λήγει η περίοδος της δημόσιας πρότασης;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v