Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 22 2011

Σφηνάκια για Επενδύσεις, Αspis και... Quiz

Σφηνάκια για Επενδύσεις, Αspis και... Quiz
QUIZ: Ποιο σημαντικό στέλεχος -μικρής- τράπεζας, ενώ αποδέχτηκε γενναίο κούρεμα στην αμοιβή του, απαίτησε να πληρώνεται από άλλη εταιρία του βασικού μετόχου;

Καζάντισε ο μέτοχος…

ΓΕΡΜΑΝΟΙ - Επενδύσεις: Μπορεί η Γερμανία να διατηρεί σκληρή στάση ως προς τη συμμετοχή των ιδιωτών στο κόστος του νέου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά στο σκέλος της ανάπτυξης τα πράγματα είναι αλλιώς.

Η γερμανική εταιρία εξωτερικής πολιτικής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός του υπουργείου Εξωτερικών, διενεργεί επαφές με γερμανικές επιχειρήσεις για να διαπιστώσει τους τομείς όπου προκύπτει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, ακούμε ότι το ελληνογερμανικό επιμελητήριο ετοιμάζεται να αναλάβει επίσημη πρωτοβουλία για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η παραπάνω κινητικότητα αφενός δείχνει διάθεση να στηριχτεί η ελληνική οικονομία και όχι να εγκαταλειφθεί, αφετέρου εξασφαλίζει στις γερμανικές επιχειρήσεις πλεονέκτημα προεργασίας εφόσον μπει… πάτος στο βαρέλι.

Γιατί, αν υπάρξει βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος και υποχωρήσει το ρίσκο της χώρας, κάποιοι τομείς, όπως ο τουρισμός, οι υποδομές που σχετίζονται με την τουριστική κίνηση (αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες) και η ενέργεια θα γίνουν ελκυστικοί.

Αρκεί να κάνει και η κυβέρνηση ό,τι πρέπει από την πλευρά της για να άρει αντικίνητρα και να διευκολύνει επενδύσεις.

Υπόθεση Ασπίς: Την προσημείωση ακινήτων μέλους της οικογένειας Ψωμιάδη αλλά και εταιριών ελεγχόμενων από τον επιχειρηματία αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, έπειτα από προσφυγή ομολογιούχων της Aspis Capital.

Συγκεκριμένα, οι δικαστικές αρχές δέχτηκαν την προσημείωση ακινήτων μέλους της οικογένειας Ψωμιάδη και των εταιριών Πρόνοια Εμπορική και Κυβέλη Αστικές Εκμεταλλεύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v