Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 25 2011

Υπόθεση «Βοτανικός»: Το σίριαλ και το happy end

Υπόθεση «Βοτανικός»: Το σίριαλ και το happy end
Ρωτήσαμε την Παρασκευή τον κ. Χαράλαμπο Βωβό, πρόεδρο της ομώνυμης εισηγμένης εταιρίας, για τις εξελίξεις στο περιβόητο project της διπλής ανάπλασης του Βοτανικού, μιας επένδυσης που μέχρι σήμερα έχει περάσει από σαράντα κύματα.

Και από τις απαντήσεις αυτές προκύπτουν τα εξής:

Πρώτον, ο νέος υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει ταχθεί υπέρ του έργου της διπλής ανάπλασης, θέλοντας να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Επιθυμεί να υλοποιούνται επενδύσεις και να δημιουργούνται θέσεις εργασίας.

Δεύτερον, η πλευρά της Βωβός πιέζει συνεχώς προς όλες τις κατευθύνσεις για τη συντόμευση της απαιτούμενης γραφειοκρατίας (έχει ήδη υποβάλει τη δέσμευση προθέσεως για την υλοποίηση του έργου προς τον Δήμο Αθηναίων).

Τρίτον, ο Δήμος Αθηναίων διάκειται ευνοϊκά επί του θέματος.

Τέταρτον, ευνοϊκά φαίνεται να διάκειται και ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, ο οποίος όμως αυτήν τη στιγμή δεν έχει διοίκηση. Πάντως, η σχετική καθυστέρηση δεν φαίνεται να είναι μεγάλη.

Πέμπτον, άγνωστο είναι το τι θα πράξει η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, καθώς δεν έχει απαντήσει για το αν επιθυμεί να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ή να μισθώσει τον χώρο. Πάντως, η διοίκηση της εισηγμένης εταιρίας υποστηρίζει πως το project μπορεί να προχωρήσει και χωρίς τη συμμετοχή της ΠΑΕ.

Σύμφωνα λοιπόν με την εισηγμένη, όλα δείχνουν ότι η υπόθεση βαδίζει καλά και πως είναι θέμα κάποιου χρόνου η τελική έγκριση από το υπουργείο.

Υπάρχει φυσικά και το ζήτημα της χρηματοδότησης, καθώς ήδη η Βωβός έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τους εργαζομένους (16 μήνες απλήρωτοι, σύμφωνα με πανό που αναρτήθηκε έξω από την έκτακτη γενική συνέλευση της Παρασκευής).

Ούτε και γι' αυτό το εμπόδιο δεν φαίνεται να ανησυχεί η διοίκηση της Βωβός, καθώς μιλά για τράπεζες που επιθυμούν να χρηματοδοτήσουν το project, αλλά και για ξένους που θέλουν να το αγοράσουν.

Για να δούμε, τελικά, πώς θα εξελιχτεί η όλη υπόθεση…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v