Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 27 2011

Επιστρέφουν στις τράπεζες τα… ποσά τσέπης

Επιστρέφουν στις τράπεζες τα… ποσά τσέπης
Θετική κινητικότητα στα τραπεζικά γκισέ παρατηρήθηκε, σύμφωνα με τις διοικήσεις των τραπεζών, τις τελευταίες 3 εργάσιμες ημέρες (Παρασκευή, Δευτέρα, Τρίτη) και σε ημερήσια βάση οι εισροές - επιστροφές καταθέσεων εκτιμώνται στα 30 - 40 εκατ. ευρώ, για το σύνολο του συστήματος.

Για του λόγου το αληθές, την επαύριον της συμφωνίας της συνόδου κορυφής, οι πολίτες που κρατούσαν τα λεφτά τους στα σεντούκια και κάτω από το στρώμα τα επέστρεψαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Τα χρήματα που εκτιμάται ότι βρίσκονται στα ελληνικά σπίτια και σηκώθηκαν από τις τράπεζες ανέρχονται σε 5 με 8 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για τα «ποσά τσέπης», όπως τα αποκαλούν τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη, και η σταδιακή επάνοδός τους στα τραπεζικά γκισέ καταδεικνύει ότι οι Έλληνες άρχισαν, αχνά, να ηρεμούν τουλάχιστον ως προς το ενδεχόμενο της «πραγματικής χρεοκοπίας».

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «καταθέσεις επιστρέφουν και από την Κύπρο υπό την απειλή για επιδείνωση της κυπριακής οικονομίας»...

Ως προς αυτό οι εκτιμήσεις διίστανται, καθώς σε ορισμένες τράπεζες παρατηρείται το φαινόμενο, ενώ σε άλλες όχι...

Εξαρτάται, βέβαια, από το πώς βλέπει τα ποσά που εισρέουν ο κάθε τραπεζίτης: αλλιώς τα μετρά η τράπεζα που έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα και αλλιώς εκείνη για την οποία δεν κάνουν τη διαφορά μερικές δεκάδες εκατομμύρια...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v